Category Archives: hulp

Top Wellness Life Coaching & Massage

Top Wellness Life Coaching & Massage
“persoonlijke verandering & eigen oplossingen”

To relax, reconnect, destress & retreat”

kleurig kunnen hypnotherapie Nathan knip

Hulp bij oa Afvallen, Burn-Out, Angst, Stress & Slaapproblemen.

Een sessie kan al een enorm verschil maken.

Met de focus op snelle en blijvende verandering werk ik met een uniek wellness systeem.
Een combinatie uit div werkzame therapieën.

lomi lomi massage dordrecht rotterdam ibizaAls erkend Hypnotherapeut Emdr Trauma Therapeut & Masseur ben ik deze zomer weer op div locaties in Zeeland & Ibiza

Bel, mail of App nu Nathan Knip voor een afspraak en meer informatie
06-55530450
contact@nathanknip.nl

3D Therapie is 4D bij een Hypnotherapeut

De eerste uren na trauma nare herinneringen oplossen

De eerste uren na trauma nare herinneringen oplossen
Vaak zie je mensen terug trekken, afzijdig worden, als je eens wist wat er mogelijk is.
 Emdr trauma therapie

Met Emdr Trauma therapie. Trauma en nare herinneringen oplossen,,

Wiste je;
Dat de eerste dagen na het ontstaan van trauma, trauma het gemakkelijkste te behandelen is.
Dat het geheugen in de uren en soms dagen direct na het trauma nog zeer gevoelig is voor nieuwe suggesties.
En een professional juist de verwerking een stuk gemakkelijker kan laten verlopen.
Schade en negatieve patronen kan oplossen of voorkomen.
 
Als hypnotherapeut en Emdr therapeut maak ik combinaties van deze behandel vormen. Ook bij zaken die in opbouw zijn ontstaan of dat er een vage lichamelijke klacht zich openbaart zonder dat hier ogenschijnlijk trauma aan toegrondslag ligt.
 
“ik had een client die binnen kwam met een vraag om Emdr mbt een motor ongeluk waarbij hij zijn vriend verloor. Hij sliep slecht was humeurig en uit ballans, eigelijk wist hij zelf niet zogoed of het nu dat ongeluk was.  Maar kwam op aanraden van een familielid.
 
Tijdens de behandeling kwam op een bepaald moment de pijn in zijn schouderineens opzetten. Hij vertelde dat de fysioth daar aan behandelde maar dit niet zoveel hielp. Terwijl we daar gericht op door behandelen bleek zijn vriend juist hem daar geraakt te hebben. En dus tegen hem aan te zijn overleden, wat op zich loodzwaar was werd voor hem een opluchting.
Hij bleek vast te zitten in een vorm van uitgestelde rouw en wist niet zo goed waarom en wat er mee te doen. Het weg halen van die pijn was als of hij het missen van zijn vriend weg moest doen. Dat oplossen en ruimte maken werd de ontknoping en dus ook letterlijk.
De hele behandeling heeft niet meer dan 5 sessies geduurd. En een berg rust ruimte en vrede gebracht, een manier hoe hij met het verlies dat hij had kon dealen en hiermee verder het leven kan vieren zoals hij eigenlijk gewoon was..”
met eigenheid trauma bevrijden
Om met eigenheid trauma te bevrijden.
Natuurlijk ben ik vereerd om dit werk te mogen doen. Ik neem graag genoeg tijd voor de juiste stappen.
Ik zet mensen niet na 45 min op straat.
Niet alleen omdat ik van een af proces hou of juist zorg besteed aan integratie. Omdat je zo’n proces niet zomaar in de koelkast kan laten verdwijnen. Er juist zorgzame aandacht van toepassing is. En ik weet dat je ijzer smeet als het heet is… En ja, ook als het moeilijk is, het kan intensief zijn soms wel 2 uur duren. Het ontluchten van de angst, pijn, verdriet, etc kan een heel natuurlijk proces zijn.
Dat als je weet hoe en wat je doet er enorme prachtige en dankbare resultaten te brengen vallen. Waarbij cliënten op zijn zachts gezegd sterker uit komen.
 
Het belangrijk is de juiste actie te ondernemen ook als zaken lang hebben gespeel, juist geen piek hebben gekend. Of dat het jou naasten betreft.
Natuurlijk ook direct na een indrukwekkende ervaring.
Door voor jezelf te zorgen. Omdat dan juist jezelf zoveel goed doet. 
In de Nederlandse cultuur van pappen en nat houden, er omheen draaien en voor een ander maar niet voor mij cultuur.
 
Trauma oplossen is hoogst noodzakelijk om wel te doen..
Want met trauma verwond in die end niet alleen jezelf maar ook anderen.
 
Bel of mail gerust.
 
Want het leuke is dat het echt niet allemaal loodzwaar hoeft te zijn. En het eigenlijk veel gemakkelijker is dan vaak wordt gedacht.
 
 
ps excuus daarvoor, als je mijn tekst betrapt op taalfouten & kromme zinnen. Ik heb dyslexie dus hoor graag hoe ik de intentie, essentie van deze tekst beter over zou kunnen laten komen.
Nathan Knip 21 juli 2016

Innerlijke helende kracht in je kracht met jou brein

Innerlijke helende kracht in je kracht met jou brein

kleurig kunnen hypnotherapie  Nathan knip

“Innerlijke helende kracht” Bijzonder hoe de invloed van het brein en de omgeving op het lichaam wordt beschreven. Ook hier weer een veelzeggend onderzoek. En dit onderzoek impliceert nog al wat. Hoe zou het zijn bij de diagnose van positieve kenmerken zoals bijv wellness, geluk, succes, blijheid & heling. Wanneer daar bepaalde acties voor gelden. Gezondheid als onderzoek gebied gaat steeds meer bestaan, gelukkig.

Dat maakt communiceren over heling zonder allerlei vage zweverig zaken wat concreter. Dat intense en bijzondere positieve invloed factoren kent is voor mij al een tijdje duidelijk. En ik noem bij gebrek aan een beter term om die staat te beschrijven; Wellness, kortom in wellness zijn, wellness doen.
Een helende staat van zijn.
Net als het gebroken hart is een geweldig positief life changing event mogelijk.
www.effectievetherapie.nl
PersonalWellness
Door; Nathan Knip www.effectievetherapie.nl

“Hyperventilatie”Ja soms vaag je je af

Hyperventilatie Hypnotherapie Ademtherapie Dordrecht

“Hyperventilatie”Ja soms vaag je je af,,,, ik bedoel, ik had vandaag een client die al jaren aan het tobben was met de ene en andere therapie en goed bedoelde tips van de huisarts, dan dus maar naar de adem fysio moest, oké lijkt me wel iets maar dus fysiek moest oefenen met ademen.
De focus op ademen, de onrust ipv de onbewuste zaken die er achter liggen. De angsten die hij al jaren heeft…
Dus heeft hij toch maar zelf iets gezocht ipv al die dingen die niet helpen. Bijmij vandaag en ik had gelijk een gaatje vrij.
Ik heb behoorlijk wat trainingen en workshops gedaan mbt tot ademhaling en de kwaliteiten die je hiermee ter beschikking kan krijgen. Omdat dit nu eenmaal een groot deel van therapie en onbewust week deel uit maakt.
“Een ding; als je uitademt tot je perineum omhoog gaat (intrekt) kan je nooit gaan hyperventileren. Onmogelijk…. als het dan moet dan de focus op de uitademing uit de mond langer maken, met een losse kaak.” maar dit adresseert de onderliggende angst niet.
Die onbewuste zaken en het gene waardoor die adem omhoog gaat hebben aandacht nodig. 

hyperventilatie & vrij zijn hypnotherapie


Ik werk als hypnotherapeut voor persoonlijke verandering en eigen oplossingen en doe dit met zowel bewuste, onbewuste en onderbewuste zaken.
Ademen hoort daar voor mij altijd bij.
En mijn client vraagt me ineens of je Rust dan ook ook kan doen, Ik zeg tuurlijk… Doe maar… En hij valt zowat van zijn stoel van ontspanning.
Hij wist zo goed dat zijn probleem gebeurde dat zijn adem omhoog ging dat ie na jaren niets wist van de rust en ruimte in zijn hoofd. Hij was bang voor de leegte omdat HET dan elk moment weer kon komen. Hij had geen idee, niets geleerd in al die jaren therapie over wat hem helpt. Wat hij dan kon doen. Dat hij zijn paniek echt gewoon kan laten dalen. En ook nog op kan lossen in een sessie… 

Focus oplossingen vrij zijn hypnotherapie

Of dit nu tegen de zorg in gaat en teveel gezondheidszorg is. Voor sommige zaken moet je niet in een ziekenhuis zijn. Het is een signaal in de taal van een lichaam.
Daar mogen wat mij betreft huisartsen POH en verwijzers notie van nemen. Zaken die onbewust gaan hebben kundige begeleiding nodig door een specialist die met oplossingen werkt…. Los van de signaal functie heeft hypnotherapie heelveel effect mbt psychosomatiek en vage lichamelijke klacht. Want zo heet dat daar. En dat zo graag in samenwerking met een medische professional zodat ook die taal wordt geadresseerd…. Zo dat lucht op. beste lezer.. gr Nathan

door Nathan Knip www.effectievetherapie.nl