Categorieën

Zelfregie & Identiteit

Hulp bij identiteit problemen.

Jezelf, eigen weg, eigenwijsheid vinden en thuis komen.

Identiteit betekent volgens Milton Erikson het gevoel te hebben bij voortduring dezelfde persoon te zijn, ondanks wisselende situaties.

Het niet kunnen ontwikkelen van een sterke identiteit heeft onder andere te maken met gebeurtenissen in de jeugd en het verwerken van emoties.

Een gevolg hiervan kan zijn dat je als volwassene leeft met een basisgevoel van ongelukkig en niet helemaal echt te zijn. Alsof er een laag over je heen zit en je er niet uit kan breken.

Mensen met deze gevoelens hebben vaak veel kritiek ontvangen en veel controle over het eigen functioneren ervaren, waardoor te weinig ruimte voor zelfontplooiing over bleef.

Hierdoor is de echt identiteit in de kou blijven staan en is ontwikkeling gestopt waardoor onzeker over wie men is, is gebleven.

Onder allerlei oordelen en onmogelijkheden ligt de mogelijkheid om thuis te komen en in je kracht te staan verborgen. De mogelijkheid om jouw weg en verhaal te schrijven

Verborgen emoties als angst, verdriet en boosheid spelen vaak een rol. Door contact te maken met deze emoties en jouw weg te ontdekken kan identiteit sterker worden.

Hierdoor kan deelnemen, relevant zijn, eigenheid, verbinding contact en thuis zijn in je eigen leven groeien.

Voor meer informatie, om kijken of er een klik is maak ik graag een persoonlijke afspraak.

Je kan contact opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek (30 min) gevolgd door een intake of een persoonlijk traject.

logo RBCZ Effectieve Therapie

lid Nederlandse Beroepsvereniging Voor Hypnotherapeuten