Hypnotherapie

Hypnose

Hypnotherapie is een behandelmethode bij klachten van psychische en psychosomatische aard. Het gebruik van trance (oftewel hypnose) vormt de spil van deze therapie. Daarnaast maakt de hypnotherapeut gebruik van andere evidence based therapievormen. Dat wil zeggen dat de werking daarvan is aangetoond in wetenschappelijk onderzoek.

Met hypnotherapie leer je op een andere manier dan je gewend bent naar jezelf luisteren en aan het werk te zijn. Daardoor kom je dichter bij je onbewuste gevoelens, overtuigingen etc. Hierdoor ontstaan nieuwe inzichten die je op je eigen manier kunt toepassen in het dagelijks leven om zo je doelen te verwezenlijken.

Een hypnotische staat (trance) wordt doelbewust opgewekt als therapeutisch middel. In tegenstelling tot hetgeen tijdens theaterhypnose gebeurt, behoud je altijd de controle over jezelf.

Emdr trauma therapieKlik hier voor de; Clienten Folder NBVH

De grootste misverstanden over hypnose zijn:

  • Hypnose is geen slaap – je hoort alles en dat moet ook wel omdat de therapeut met je moet kunnen communiceren.
  • Je hoeft niets te vergeten – je zult je na afloop meestal alles kunnen herinneren, soms kiest je onbewuste er echter voor om iets niet te onthouden.
  • Je verliest geen controle – sterker nog: je hebt in trance veel meer controle over je gevoel en gedachten. Daarbij kun je te allen tijde uit het proces stappen.
  • Als je in hypnose gaat voelt dit niet alsof je in hypnose gaat – wat je wel kan verwachten is dat je je heel ontspannen voelt.
  • Je vertelt niet je donkerste geheimen – je vertelt niets wat je niet wil vertellen.

Wat is wel en wat is niet mogelijk met hypnose: (15 min vpro Radio “Pavlov”). Een gesprek met psychiater Henri de Berk, bestuurslid van de Nederlandse vereniging voor hypnose. 

Nathan Knip
Hypnotherapeut
EMDR, Cref Methode behandelaar
Integratieve Psychotherapie
(NBVH) register lid nr: 08018
Tel nr 06-55530450
contact@nathanknip.nl
Vermelding zorggids: http://213.132.176.190/VGZ/details.asp?id=90/19315

Praktijk Adres Dordrecht;
“Pad van Oplossingen”
Marcellus Schamperstraat 1
3311 ZJ Dordrecht

Praktijk Adres Rotterdam;

Antony Duyklaan 5-7, 3051 HA Rotterdam

 RBCZ therapie dordrechtlid Nederlandse Beroepsvereniging Voor Hypnotherapeuten