Chakra massage

Genieten van Chakra massage richt zich op bewustwording, het in ballans brengen & motiveren van jouw energie centra & levens energie. Chakra’s zijn onzichtbare energiecentra die bij je lichaam horen.

Er zijn 7 hoofdchakra’s die lopen van je stuitje naar je kruin. Bij Chakra massage gaan we ze één voor één langs. Hierbij gebruik ik affectieve, lichamelijke en niet-lichamelijke (boven het lichaam) aanrakingen. Hierbij nodig ik je uit met aandacht te voelen wat geraakt wordt.
 Dit kan iets lichamelijks zijn, maar ook gedachten, emoties en dergelijke kunnen geraakt worden.
Chakra massage kan verduidelijken hoe bepaalde thema’s op dit moment een rol spelen in je leven.

Wortelchakra Nathan Knip

De 7 chakra’s zijn:
1e Chakra: Het Wortel- of Stuitchakra
Het wortel- of stuitchakra geeft ons een basis en fundament en zorgt ervoor dat we stevig met de voeten op de aarde blijven staan. Het wortelchakra houdt verband met het zich thuis voelen en aanwezig zijn in situaties en in het hier en nu. 
Functioneert het wortelchakra goed, dan kun je wat je bedenkt ook daadwerkelijk vorm geven, je kunt je ideeën omzetten in daden. Dit chakra staat voor geruststelling in de basisbehoeften: veiligheid, basisvertrouwen en financiële zekerheid. Persoonlijke grenzen aangeven behoort eveneens bij dit chakra.

Heiligbeenchakra Nathan Knip

2e Chakra: Het Heiligbeen chakra
Dit chakra staat voor emotie en sexualiteit. Als dit chakra open staat, kun je je emoties vrij laten gaan en uiten zonder overemotioneel te worden. Je staat open voor intimiteit en bent gepassioneerd en levendig. Je weet wat je wilt. Levensvreugde en creativiteit vinden de basis in dit chakra en ook een gezonde omgang met seksualiteit: hartstocht en emoties worden niet onderdrukt, maar geuit. Zelfverzekerdheid, vitaliteit en levenslust duiden erop dat dit chakra geactiveerd is.

Zonnevlechtchakra Nathan Knip

3e Chakra: De Zonnevlecht chakra
In het derde chakra staat het ego centraal. Hier draait het om zaken als wilskracht en zelfvertrouwen. Is je chakra open dan heb je genoeg zelfwaardering en kun je spontaan reageren. Je kunt gevoelens toestaan zonder er door te worden overspoeld. 
Daarnaast staat deze chakra voor onze verbondenheid met andere mensen en voor het diep innerlijk weten dat je een unieke plaats in het universum hebt. Deze chakra is de zetel van eigenwaarde en een sterk ik-gevoel, wat nodig is om zelfverzekerd en doelgericht door het leven te gaan.

Hartchakra Nathan Knip

4e Chakra: Het Hart chakra
Het hartchakra staat voor liefde, menselijkheid, geborgenheid en affectie. Als dit chakra open, is ben je meelevend en vriendelijk en in staat harmonieuze relaties aan te gaan. Liefde voor jezelf en je omgeving staan centraal in dit chakra. Het zorgt voor een liefdevol en ondersteunend contact met de ander.

Keelchakra Nathan Knip

5e Chakra: De Keel chakra
Met een goed geopend keelchakra kun je jezelf uitdrukken, letterlijk of op artistiek gebied. De verantwoordelijkheid nemen voor je persoonlijke behoeften vindt zijn oorsprong in het keelchakra. Het vijfde chakra verbindt het hartcentrum met het voorhoofdchakra en is hiermee de bemiddelaar tussen voelen en denken.

3e Oogchakra Nathan Knip

6e Chakra: Het 3e Oog
Intuïtie en fantaseren, inzicht en voorstellingsvermogen horen thuis in het 3e Oog chakra. Ook alles wat niet binnenkomt via je 5 gebruikelijke zintuigen, maar via je 6e zintuig, zoals helder wetendheid, helder voelendheid, helder ziendheid, etc. Dit chakra is de verbinding met de geestelijke wereld en intuïtieve kennis.

Kruinchakra Nathan Knip

7e Chakra: Het Kruin chakra
Dit chakra verbindt de mens met zijn spiritualiteit en verlichting. Een geopend kruinchakra veroorzaakt een gevoel van diepe vrede en harmonie, een besef dat je deel uitmaakt van een groter geheel en een diep innerlijk vertrouwen dat er een hogere macht is die van ons houdt en ons altijd geeft wat wij nodig hebben.