Tantra Ritueel

Whatapp of bel nu voor meer informatie en het samen stellen van een persoonlijk tantra (massage) ritueel.

Tantra nodigt uit om oordeelloos gewaar te zijn. De wijze van verbinden, openen en overgave heeft alles met het bevrijden van ruimte maken. Het nemen van verantwoordelijk is hierbij essentieel. De rituele oefeningen nodigen je uit om grenzen en veiligheid in je zelf te ontdekken. Hierdoor is het mogelijk dat creatieve levens energie kan stromen en van richting kan veranderen. De bevrijdende manier van thuis komen wordt in het boeddhisme de korte weg tot verlichting genoemd.

Hoe zo’n ritueel er uit ziet is afhankelijk van de constitutie en de uitnodigen en de grenzen die de gever en ontvanger hierin ervaren.

Of de nadruk licht op massage of meer lichaamswerk in houden kan per moment afgestemd worden.

De basis is altijd dat er niets gebeurd dat je niet wilt en je alleen aangeraakt wordt op plaatsen wat vooraf is afgesproken.

Weet een misvatting is dat tantra sex zou zijn, betekenen, dat is niet zo. Prana of levens energie is veel meer dan dat. De uitnodiging is om dit in contact te laten groeien en te laten stromen door het er te laten zijn.

Het tantra ritueel is veilige manier om dit ontdekken en te ervaren hoe dit er voor jou of jullie kan zijn.

Om thuis te komen in je leven, thuis te zijn met alle zintuigen.

Tantra (Sanskriettan = expansietra = bevrijding), ook tantrische yoga of tantra yoga genoemd, is een rituele praktijk uit de Vedische traditie, die gericht is op geestelijke verruiming en bevrijding. In de tantra ligt de nadruk op de ontwikkeling van menselijke sterkte, zowel door middel van meditatie alsook door de directe confrontatie met moeilijke omstandigheden voor het overwinnen van angsten en zwakheden. Tantra is een van de esoterische tradities die deel uitmaken van het hindoeïsmeboeddhisme en jaïnisme. De boeddhistische traditie die sterk beïnvloed is door de geschriften Tantra’s, is met name het vajrayana, ook wel tantrisch boeddhisme genoemd.”

Tantra heeft als specifiek ideaal om problemen en obstakels niet uit de weg te gaan, maar verantwoordelijkheid te nemen voor het eigen leven en daarom moeilijkheden en geconditioneerde emoties direct te confronteren en te overwinnen. De geestelijke groei ontstaat door al de eigenschappen en neigingen te transformeren.

Om dit doel te bereiken zijn allerlei meditatievormen en ideatie-methoden ontwikkeld. In tegenstelling tot bij de meeste religie is tantra een ervaringswetenschap: op de praktijk gebaseerd. De filosofie bestaat voor het overgrote deel uit beschrijvingen van de praktijken en kent weinig puur theoretische aspecten.

De zachte natuurlijke vorm is de onzelfzuchtige intimiteit tussen mensen. Bij oefeningen kan gebruik worden gemaakt van mantra’s (speciale klanken), yantra’s (speciale vormen) en ideaties op persoonlijke aspecten van het Kosmisch Bewustzijn om zo de microkosmos (individueel bewustzijn) op de macrokosmos (Kosmisch Bewustzijn) te helpen richten.

Er dient eigenlijk niet op een uiteindelijk doel gericht te worden, zoals bijvoorbeeld in het taoïstisch begrip wu wei. Theoretisch gaat het wel om het opgaan van (symbolisch) de fundamentele duisternis, negativiteit, vrouwelijkheid (Shakti) in het fundamentele licht, positiviteit, mannelijkheid (Shiva) in elkaar. Dat kan door de energie van de kundalini (de opgekrulde slang in het heiligbeen) via de ruggengraat naar boven te brengen. Daar kan de samensmelting van de mannelijke en vrouwelijke energie plaatsvinden. In de onzelfzuchtige intimiteit tussen man en vrouw, kan een hoger goddelijk bewustzijn ontstaan. Die eenwording van de microkosmos met de Macrokosmos kan plaatsvinden in de hoogste chakra boven het zevende chakra als het kruinchakra geopend is. Al naargelang de traditie worden deze praktijken omkleed met diverse ondersteunende praktijken (zoals uit de yoga) om lichaam en geest beter in balans te brengen en te houden. Zeer belangrijk in de meer op resultaat gerichte “harde”(niet-vanzelfsprekende-natuurlijke) vorm van tantra is de begeleiding binnen een religieuze traditie, zie kundalini-yoga De plotselinge ongecontroleerde (bliksemachtige) ontlading via het sushumna-kanaal kan schade aanrichten. Met het gekkenhuis tot gevolg. De oude devadasitraditie van de heilige tempeldans, die voortleeft in de eigentijdse Bharata Natyam, is ook een voorbeeld van een meditatievorm uit de tantra. De goddelijke liefde wordt uitgedrukt in Sringara en Bhakti.

bron www.Wikipedia.org