Categorieën
angsten effectief hulp integratieve therapie lichaamgericht psychosomatiek Therapie Coaching Training

“Hyperventilatie”Ja soms vraag je je af

Hyperventilatie Hypnotherapie Ademtherapie Dordrecht

“Hyperventilatie”Ja soms vraag je je af,,,, ik bedoel, ik had vandaag een cliënt die al jaren aan het tobben was met de ene en andere therapie en goed bedoelde tips van de huisarts, dan dus maar naar de adem fysio moest. Oké, dus fysiek moest oefenen met ademen.
En de focus op ademen, de onrust, bewust benaderen ipv de onbewuste zaken die er achter liggen aan gaan. De angsten die hij al jaren heeft… ongeadresseerd.
Dus heeft hij toch maar zelf iets gezocht ipv al die dingen die niet helpen. En is bij mij vandaag en ik had gelijk een gaatje vrij.
Ik heb behoorlijk wat trainingen en workshops gedaan mbt tot ademhaling en de kwaliteiten die je hiermee ter beschikking kan krijgen. Omdat dit nu eenmaal een groot deel van therapie en onbewust werk deel uit maakt.

En een ding; “als je uitademt tot je perineum omhoog gaat (intrekt) kan je nooit gaan hyperventileren. Het is gewoon onmogelijk….”Als het dan moet kan de focus op de uitademing, door de mond los laten en langer maken met elke uitademhaling, je kaak losser en losser.”

Dit adresseert de onderliggende angsten nog niet.
De onbewuste zaken en het gene waardoor die adem omhoog gaat hebben aandacht nodig. 

Hoe bijzonder het is om lichaamswerk en hypnotherapie te kunnen combineren..

hyperventilatie & vrij zijn hypnotherapie


Ik werk als hypnotherapeut voor persoonlijke verandering en eigen oplossingen en doe dit met zowel bewuste, onbewuste en onderbewuste zaken.
Ademen hoort daar voor mij altijd bij.
En mijn client vraagt me ineens of je Rust dan ook ook kan doen, Ik zeg tuurlijk… Doe maar… En hij valt zowat van zijn stoel van ontspanning.
Hij wist zo goed dat zijn probleem gebeurde dat zijn adem omhoog ging dat ie na jaren niets wist van de rust en ruimte in zijn hoofd. Hij was bang voor de leegte omdat HET dan elk moment weer kon komen. Hij had geen idee, niets geleerd in al die jaren therapie over wat hem helpt. Wat hij dan kon doen. Dat hij zijn paniek echt gewoon kan laten dalen. En ook nog op kan lossen in een sessie… 

Focus oplossingen vrij zijn hypnotherapie

Of dit nu tegen de zorg in gaat en teveel gezondheidszorg is. Voor sommige zaken moet je niet in een ziekenhuis zijn. Het is een signaal in de taal van een lichaam.
Daar mogen wat mij betreft huisartsen POH en verwijzers notie van nemen. Zaken die onbewust gaan hebben kundige begeleiding nodig door een specialist die met oplossingen werkt…. Los van de signaal functie heeft hypnotherapie heelveel effect mbt psychosomatiek en vage lichamelijke klacht. Want zo heet dat daar. En dat zo graag in samenwerking met een medische professional zodat ook die taal wordt geadresseerd…. Zo dat lucht op. beste lezer.. gr Nathan

door Nathan Knip www.effectievetherapie.nl