Categorieën

Angst oplossen met hypnose

Angst oplossen met hypnose. Omdat angst is een onbewuste reactie die op verschillende niveaus plaatsvindt is hypnose een zeer effectieve tool om direct met oplossingen te werken.

angst oplossen hypnotherapie
“Achter angst ligt een wereld van energie en verbinding”

Met hypnose heb je de mogelijkheid om de oorsprong van de angst aan te pakken en op te lossen.

Vaak zie je dat angst zich als een olievlek verspreid en levens kan beheersen. Het oplossen van:

 • onbegrip
 • isolement.
 • gebrek aan zelfvertrouwen.
 • negatief zelfbeeld.
 • vermijden
 • blokkeren

Om deze patronen te doorbreken en kern van de angst aan te pakken is hypnotherapie zeer geschikt. Afhankelijk van de manier die voor jouw werkt bestaat de aanpak uit:

 • triggers oplossen
 • nieuw gedrag vormen
 • nieuwe focus bouwen
 • integreren
 • oplossen rest schade
 • nabehandeling

Wat gebeurd er in de hersenen?

Vele gebieden in de hersenen zijn betrokken bij angst, onder meer de amygdala, de mediale prefrontale cortex en de hippocampus. Met name de amygdala speelt een centrale rol: de amygdala werkt als een schildwacht. Alle binnenkomende prikkels worden eerst door de amygdala beoordeeld, op de vraag of deze prikkel gevaarlijk zou kunnen zijn. Zo ja, dan zet de amygdala, via de substantia grisea centalis het lichaam in de vecht/vluchttoestand.[7]

Bij contra cognitieve psychotherapie, waar angst vooral als een foutieve gedachte wordt gezien, geldt dat de angstprikkel al werkzaam is voordat in de hersenschors ook maar bekend is wat de angstprikkel precies behelsde.

De amygdala bestaat uit twee delen: de pars basolateralis amygdalae die informatie ontvangt over de voorwaardelijke en onvoorwaardelijke prikkel; en de nucleus centralis amygdalae die informatie krijgt die eerder door de pars basolateralis amygdalae is verwerkt.

 1. Bij het aanleren van angst komt informatie van zowel de voorwaardelijke als de onvoorwaardelijke prikkel samen in bepaalde angstneuronen in de pars basolateralis amygdalae. Dit leidt tot versterking van het geconditioneerde invoersignaal en activatie van neuronen in de nucleus centralis amygdalae. Vanuit de nucleus centralis amygdalae lopen zenuwen naar de hypothalamus en de hersenstam en ontstaat de angst met de bijbehorende gedrags- en lichamelijke veranderingen als angstgevoelens, snellere hartslag, snellere ademhaling, afname van bloedtoevoer naar de cortex en naar spijsvertering en het scherper maken van de zintuigen.[8][9]
 2. Bij het afleren van angst is er sprake van input vanuit de cortex praefrontalis medialis, die neuronen in de nucleus intercalatus amygdalae activeren. Dit kan rechtstreeks, of via uitdovingsneuronen in de pars basolateralis amygdalae. Gevolg is remming van de activiteit van angstneuronen in de nucleus centralis amygdalae; de angst verdwijnt.[8][9] Van belang hierbij is, dat de angst niet traumatisch van aard is geweest. Bij traumatische angst wordt de cortex praefrontalis medialis weinig doorbloed en heeft nauwelijks invloed.
 3. Bij opnieuw ontstaan van de angst, is onder andere de hippocampus actief. Deze heeft de oude, pijnlijke informatie bewaard en combineert dit met de actuele situatie en activeert remmende interneuronen in de pars basolateralis amygdalae. De activiteit van de uitdovingsneuronen neemt hierdoor af en de angstreactie is hernieuwd.[8][9]

bron: Wikipedia.org

Heb je vragen over het angst oplossen met hypnose. Bel of app nu voor een afspraak of meer informatie 06-55530450

Hartelijke Groet Nathan Knip