Waarom Massage

Werken met en luisteren naar de taal van je lichaam.

Omdat jouw verhaal, jouw welbevinden en jouw persoonlijke verandering vaak zonder taal bestaat. Zijn massage en lichaamswerk een hele directe en eerlijke vorm van therapie, waarbij je jouw eigen gereedschap bent of leert zijn.

Om de zone of flow te  bereiken van jouw natuurlijk zijn.

Lichaamsgerichte therapie is een luchtige en moedige, maar ook eenvoudige wijze om: present, één en heel te zijn met jouw lichaam. De wijze om contact te hebben met jouw kompas, grenzen & spiritualiteit. En is een direct weg bij het oplossen van negatieve overtuigingen, blokkades & trauma.

Waarom massages.

Fysiek contact voelt heerlijk en kan ook nog eens helend zijn. Zorg er daarom voor dat je jezelf regelmatig verwent met een massage. Er zijn vele soorten massages, toch zijn de gezondheidsvoordelen hetzelfde. Dit zijn de 5 redenen waarom je jezelf vaker moet laten masseren:
1.Verlicht bij burnout, angst en depressie

mindfullness effectieve therapie

Massage verlaagt het stresshormoon cortisol. Dit brengt de bloeddruk omlaag en geeft een ontspannen gevoel. Bovendien stimuleert massage de aanmaak van serotonine en dopamine. Deze stofjes zijn van invloed op de gemoedstoestand waardoor je je blijer voelt en meer zelfvertrouwen krijgt.
2.Verbetert immuunsysteem
Uit onderzoek is gebleken dat massage de aanmaak van witte bloedcellen stimuleert. Hierdoor kan je lichaam zich eerder ontdoen van ziekteverwekkers.
3.Werkt pijnstillend
Massage is met name effectief tegen nek-, schouder- en hoofdpijn. Uit onderzoek blijkt dat massage net zo goed werkt tegen pijn als pijnstillers, acupunctuur en yoga oefeningen.
4.Betere doorbloeding
Massage zorgt voor een betere doorbloeding waardoor afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd. Dit verbetert de stofwisseling en verlicht je spieren en organen. Daarbij geeft het ook gelijk een boost aan je huid en gelaatskleur.
5.Werkt slaapbevorderend
Er is een verband tussen massage en de aanmaak van deltagolven in het brein. Deze hersengolven zijn verbonden aan diepe slaap, vandaar dat het makkelijker wordt om in slaap te vallen. Soms al tijdens het masseren!

Neem nu contact met mij op 06-55530450 voor massage bij stress, massage bij afvallen, massage bij ontspannen