Body Scan

Bodywork of lichaamsgerichte therapie, zoals de Bodyscan, kan je bewust maken van de wijze waarop je omgaat met moeilijke situaties. Hoe je contact maakt met jezelf en anderen en maakt je bewust van hoe je in relatie staat met je lichaam.
Wat is het doel van lichaamsgerichte therapie?
Het is een luchtige methode om direct met je klachten te kunnen werken. Het lichaam heeft zijn eigen taal, dus gesprekken zijn niet nodig. Je leert op een andere manier contact te maken met je lichaam. Maar ook met je innerlijke kompas, je innerlijk weten, je grenzen en je spiritualiteit. Aangezien in het lichaam alle emoties en ervaringen opgeslagen liggen, is lichaamswerk een directe weg bij het oplossen van negatieve overtuigingen, blokkades en trauma.
De voordelen
Wanneer je blokkades opruimt kan je levensenergie weer vrij stromen en kan het zelf genezend vermogen van je lichaam optimaal functioneren. Je zult je krachtiger voelen doordat je je bewust bent van je eigenheid en je grenzen. De Body Scan is een laagdrempelige methode om je te helpen meer in contact te komen met je lichaam. Wanneer je te veel in je hoofd zit en geen aandacht hebt voor wat er in je lichaam gebeurt, liggen klachten op de loer. Je merkt dan pas iets als het te laat is, omdat je simpelweg de signalen niet herkent. Het is jouw lichaam. Het zou voor de hand moeten liggen dat jij precies weet wat het je wil vertellen, zeker als je gelooft dat lichaam en geest één zijn.
De combinatie met massage of Body De-Armouring
De Body Scan kan in combinatie met massage of Body De-Armouring toegepast worden. Het is afhankelijk van wat belangrijk is op dat moment en jouw persoonlijke voorkeur. Ik leg je natuurlijk uit wat de toegevoegde waarde is van de verschillende behandelingen. De nadruk ligt op zelfregie, jij bepaalt zelf hoe ver je wilt gaan. Ik begeleid je tijdens de sessie en je kunt van tevoren ook aangeven of er specifiek iets is waar je aan wilt werken.
Hypnotherapie

Workshops & Tips

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.