Chakra massage

Chakra massage richt zich op bewustwording, het in balans brengen en motiveren van jouw energiecentra en levensenergie. Chakra’s zijn onzichtbare energiecentra die bij je lichaam horen.

Er zijn 7 hoofdchakra’s die lopen van je stuitje naar je kruin. Bij Chakramassage gaan we ze één voor één langs. Hierbij gebruik ik affectieve, lichamelijke en niet-lichamelijke (boven het lichaam) aanrakingen. Hierbij nodig ik je uit met aandacht te voelen wat geraakt wordt. Dit kan iets lichamelijks zijn, maar ook gedachten, emoties en dergelijke kunnen geraakt worden.
Chakramassage kan verduidelijken hoe bepaalde thema’s op dit moment een rol spelen in je leven.

De 7 chakra’s zijn:

1e Chakra: Het Wortel- of Stuitchakra

 

 

Het wortel- of stuitchakra geeft ons een basis en fundament en zorgt ervoor dat we stevig met de voeten op de aarde blijven staan. Het wortelchakra houdt verband met het zich thuis voelen en aanwezig zijn in situaties en in het hier en nu. Functioneert het wortelchakra goed, dan kun je wat je bedenkt ook daadwerkelijk vorm geven, je kunt je ideeën omzetten in daden. Dit chakra staat voor geruststelling in de basisbehoeften: veiligheid, basisvertrouwen en financiële zekerheid. Persoonlijke grenzen aangeven behoort eveneens bij dit chakra.

2e Chakra: Het Heiligbeen chakra

Heiligbeenchakra Nathan Knip

 

Dit chakra staat voor emotie en sexualiteit. Als dit chakra open staat, kun je je emoties vrij laten gaan en uiten zonder overmatig emotioneel te worden. Je staat open voor intimiteit en bent gepassioneerd en levendig. Je weet wat je wilt. Levensvreugde en creativiteit vinden de basis in dit chakra en ook een gezonde omgang met seksualiteit: hartstocht en emoties worden niet onderdrukt, maar geuit. Zelfverzekerdheid, vitaliteit en levenslust duiden erop dat dit chakra geactiveerd is.

3e Chakra: De Zonnevlecht chakra

Zonnevlechtchakra Nathan Knip

 

 

In het derde chakra staat het ego centraal. Hier draait het om zaken als wilskracht en zelfvertrouwen. Is je chakra open dan heb je genoeg zelfwaardering en kun je spontaan reageren. Je kunt gevoelens toestaan zonder er door te worden overspoeld. Daarnaast staat deze chakra voor onze verbondenheid met andere mensen en voor het diep innerlijk weten dat je een unieke plaats in het universum hebt. Dit chakra is de zetel van eigenwaarde en een sterk ik-gevoel, wat nodig is om zelfverzekerd en doelgericht door het leven te gaan.

4e Chakra: Het Hart chakra

Hartchakra Nathan Knip

 

Het hartchakra staat voor liefde, menselijkheid, geborgenheid en affectie. Als dit chakra open, is, ben je meelevend en vriendelijk en in staat harmonieuze relaties aan te gaan. Liefde voor jezelf en je omgeving staan centraal in dit chakra. Het zorgt voor een liefdevol en ondersteunend contact met de ander.

5e Chakra: De Keel chakra

Keelchakra Nathan Knip

 

Met een goed geopend keelchakra kun je jezelf uitdrukken, letterlijk of op artistiek gebied. De verantwoordelijkheid nemen voor je persoonlijke behoeften vindt zijn oorsprong in het keelchakra. Het vijfde chakra verbindt het hartcentrum met het voorhoofdchakra en is hiermee de bemiddelaar tussen voelen en denken.

6e Chakra: Het 3e Oog

3e Oogchakra Nathan Knip

 

 

Intuïtie en fantaseren, inzicht en voorstellingsvermogen horen thuis in het 3e Oog chakra. Ook alles wat niet binnenkomt via je 5 gebruikelijke zintuigen, maar via je 6e zintuig, zoals helderwetendheid, heldervoelendheid, helderziendheid, etc. Dit chakra is de verbinding met de geestelijke wereld en intuïtieve kennis.

7e Chakra: Het Kruin chakra

Kruinchakra Nathan Knip

 

Dit chakra verbindt de mens met zijn spiritualiteit en verlichting. Een geopend kruinchakra veroorzaakt een gevoel van diepe vrede en harmonie, een besef dat je deel uitmaakt van een groter geheel en een diep innerlijk vertrouwen dat er een hogere macht is die van ons houdt en ons altijd geeft wat wij nodig hebben.

 

Hypnotherapie

Workshops & Tips

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.