Energetische Massage

Energetische Massage of Chinese massage is zo’n  5000 jaar geleden ontstaan in China en door handen doorgegeven. De behandeling kenmerkt zich door zachte en lange strijkingen met de handen of vingertoppen. Door de overdracht van energie worden de punten die op de meridianen of chakra’s liggen geactiveerd. Je wordt uitgenodigd om te ervaren wat zich aandient en je lichaam te openen, weer vrij te maken van blokkades en stress.

luchtig

Techniek

Energetische massage is bedoeld om je energie te voelen en weer te laten stromen. Je richt je tijdens de massage bewust op het openen van energiekanalen in je lichaam en op het vrij maken en afvoeren van blokkerende energie. Tijdens de massage kunnen er verschillende sensaties bovenkomen zoals warmte, kou, pijn of openheid. 

Het is belangrijk om te weten dat energie uit tegendelen bestaat, die nooit kunnen worden gescheiden. Ze kunnen niet zonder elkaar bestaan. Er is beweging dankzij positieve en negatieve krachten.
Oosterse filosofen geven dit aan met hun symbool voor yin en yang. Als de relatie tussen de tegendelen goed is, ontstaat er harmonie.
Harmonie is een toestand van evenwicht, voldoening en volkomenheid. Evenwicht is uiteindelijk essentieel voor de gezondheid en het leven, het is de natuurlijke toestand van het universum.

Door het aftasten van de punten komt de masseur er achter hoe de energetische structuur van de gemasseerde is en hoe groot de energievoorraad is. 

Het is het beste voor je lichaam als je veel energie hebt die vrij door je hele lichaam kan stromen. Als je tijdens de massage vrije doorstroming en volledige ontspanning bereikt, noemt men dat homeostase. Lichaam en geest zullen in evenwicht zijn. 

Effect

De massage zorgt voor een beter doorbloeding. 

Daarnaast worden je emotionele- en psychische spanningen minder of gaan zelfs helemaal weg. Je wordt je bewuster van jezelf en dat is goed voor je persoonlijke ontwikkeling.

Tijdens de massage kunnen er gedachten, herinneringen of emoties naar boven komen. Het gaat erom deze te herkennen, erkennen en ze te aanvaarden als deel van jezelf. Op dat moment vindt er heling plaats.

Hypnotherapie

Workshops & Tips

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.