Traumaverwerking EMDR

EMDR Psychotherapie bij trauma Amsterdam.

EMDR Hypnotherapie & hypnose om angst en trauma na misbruik, ongeval & schokkende gebeurtenis te verwerken.

Hier staan twee filmpjes hoe EMDR kan werken met kort durend en langdurrig trauma.

Neem nu contact op voor meer informatie en wat er mogelijk is voor jou & je naasten…

Meer informatie

EMDR & RDI zijn een zeer effectieve therapie vormen waarmee vooral combinatie met hypnotherapie enorm goede resultaten worden behaald.

EMDR & RDI zijn kortdurende therapie vormen om ladingen door te werken en weer vrij van negatieve ervaringen, eigen kracht en richting te ontwikkelen en versterken.

Wat is EMDR en RDI

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing, en is een effectief bewezen behandelmethode om nare ervaringen te verwerken. Met EMDR is het niet nodig om jarenlang te praten over het verleden. Wel worden, door het stimuleren van het informatie verwerkingssysteem, in een relatief korte tijd therapeutische doelen bereikt (1 of enkele sessies, afhankelijk van de impact van de ervaring). Hierbij veroorzaakt EMDR herkenbare veranderingen die ook na langere tijd blijven bestaan.

De grootste kracht van EMDR is dat het de hersenen laat herstellen, in een tempo waarin het lichaam fysieke klachten geneest. Heeft u klachten die zijn ontstaan als direct gevolg van een of meer concrete, akelige gebeurtenissen, waarbij het denken aan deze gebeurtenis nog steeds een emotionele reactie oproept, dan is de kans heel groot dat EMDR hierin verlichting kan brengen.

Soorten klachten die iemand kan hebben na een nare/traumatiserende ervaring:

 • Herbelevingen van de ervaring
 • Vermijdingsgedrag m.b.t. de ervaring
 • Stress
 • Schaamte of schuldgevoel
 • Depressie
 • Zorgen maken/piekeren
 • Angsten
 • Slecht zelfbeeld/ onzekerheid
 • Paniek
 • Slaapproblemen
 • Relatieproblemen
 • Onverklaarbare lichamelijke klachten
 • Relatie problemen

Hoe raak je deze symptomen kwijt?

Veel experts denken dat de enige manier is “de vervelende herinnering terug te halen en te verwerken”. Dit kan op verschillende manieren gedaan worden. Eén daarvan is EMDR, het is een kortdurende en cliëntgerichte behandelmethode om akelige ervaringen te verwerken. EMDR integreert verschillende succesvolle elementen van andere therapieën in combinatie met een afleidende stimulus (het met de ogen volgen van de handen van de therapeut of bi-laterale audiostimulatie). Hierdoor wordt “het informatie verwerkingssysteem in de hersenen” gestimuleerd.

RDI

Een manier om de persoonlijke draagkracht van een cliënt te vergroten is Resource Development and Installation. Met RDI wordt gewerkt met positieve ervaringen en het toevoegen van hulpbronnen/kwaliteiten. Deze methode wordt vaak aanvullend gebruikt bij EMDR. Om de cliënt sterker te maken, meer draagkracht te geven en om een EMDR sessie positief af te sluiten.

Effectieve Therapie de inspirerend hulp voor zelfvertrouwen ADD ADHD Dyslexie zelfvertrouwen Angst Stress Trauma Pijn lichamelijke probleem

Nathan Knip
Hypnotherapeut
EMDR, Cref Methode behandelaar
Integratieve Psychotherapie
(NBVH) register lid nr: 08018
Tel nr 06-55530450
contact@nathanknip.nl
Vermelding zorggids: http://213.132.176.190/VGZ/details.asp?id=90/19315

Praktijk Adres Dordrecht;
“Pad van Oplossingen”
Marcellus Schamperstraat 1
3311 ZJ Dordrecht

Praktijk Adres Rotterdam;

Antony Duyklaan 5-7, 3051 HA Rotterdam

Werkzaam in Breda, Rotterdam & Dordrecht

logo RBCZ Effectieve Therapielid Nederlandse Beroepsvereniging Voor Hypnotherapeuten