Categorieën

Zelfregie & Identiteit

Wie ben je eigenlijk?

Jezelf zijn, je eigen weg vinden, thuis komen bij jezelf, wat betekent dat? Er zijn allerlei redenen en oorzaken waardoor je moeite hebt om je identiteit te bepalen. 

Identiteit betekent volgens Milton Erikson het gevoel te hebben dezelfde persoon te zijn, ondanks wisselende situaties.

Het niet kunnen ontwikkelen van een sterke identiteit heeft onder andere te maken met gebeurtenissen in de jeugd en het verwerken van emoties.

Een gevolg hiervan kan zijn dat je als volwassene leeft met een basisgevoel van ongelukkig zijn en niet helemaal echt te zijn. Alsof er een laag over je heen zit en je er niet uit kan breken.

Als je deze gevoelens hebt, heb je waarschijnlijk vaak veel kritiek ontvangen. Er was te veel controle, waardoor er te weinig ruimte voor zelfontplooiing over bleef.

Hierdoor is de echte identiteit in de kou blijven staan en is de ontwikkeling gestopt. Hierdoor blijf je onzeker over wie je bent.

Onder allerlei oordelen en onmogelijkheden ligt de mogelijkheid verborgen om thuis te komen en in je kracht te staan. De mogelijkheid om jouw eigen weg en je eigen verhaal te schrijven zit in je.

Verborgen emoties als angst, verdriet en boosheid spelen vaak een rol. Door contact te maken met deze emoties en jouw pad te ontdekken kan je identiteit sterker worden.

 
Hypnotherapie

Workshops & Tips

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.