Categorieën

Lomi Lomi Massage

Lomi Lomi Temple Style Massage, een Hawaiiaanse Wellness Massage.

Dit is een complete massage, die lichaam, psyche en gevoel met elkaar verbindt en in balans brengt. Aanwezige stress kan zo makkelijk worden losgelaten. Het heeft een diepe werking op ontspanning van de spieren en het zenuwstelsel en het activeert het lymfesysteem.

Wat doet de Lomi Lomi Massage?

Lomi Lomi Temple Style Massage / Hawaiiaanse Wellness Massage zorgt er voor dat vitale energie naar elke plek in het lichaam kan stromen. Doordat het lichaam telkens in flow van een vloeiende beweging wordt aangeraakt komen eventueel opgehoopte spanningen vrij en wordt een balans en goede gezondheid gestimuleerd. Typerend voor de Lomi Lomi massage is het masseren met het zachte deel van de onderarmen en de doorgaande flow. Deze massagetechniek weerspiegelt de ritmische beweging van kabbelend water, sprankelende watervallen en krachtige oceaangolven. Ook de elementen vuur, aarde en lucht zijn op hun eigen wijze in de massage verweven. Het lichaam en het zenuwstelsel worden rustig en komen weer in hun eigen natuurlijke ritme waardoor het zelf genezend vermogen wordt aangesproken.

Lomi Lomi Massage stimuleert de bloedsomloop en het lymfestelsel en verwijdert hierdoor gifstoffen, bacteriën e.d. uit het lichaam. Het verbetert de mobiliteit van gewrichten en versoepelt de lichaamsbeweging. Energetisch gezien vermindert het ophoping van spanning en reduceert het stress en stresssymptomen. Het balanceert de energiestroming in het lichaam o.a. doordat verschillende delen van het lichaam opnieuw tot een geheel met elkaar worden verbonden. Vastgezette spanningen komen vrij, blokkades worden opgelost en de vitaliteit wordt hersteld.

Lomi Lomi massage Hawaii wellness
Visie en achtergrond van Lomi Lomi Massage

De Lomi Lomi Massage komt oorspronkelijk uit Hawaii. Lomi betekent letterlijk “kneden”, “drukken”, “wrijven”; het woord werd oorspronkelijk gebruikt om aan te geven hoe eten bereid was (bijv. Lomi vis). Later werd deze naam in tweevoud, Lomi Lomi, gebruikt voor de massagevorm die veel meer is dan alleen kneden en veel meer dan alleen een massage. Het is een helingsritueel dat over vele generaties in Hawaii en door verschillende families is doorgegeven van generatie op generatie. Op elk eiland van Hawaii en zelfs in verschillende families, ontstonden verschillende Lomi Lomi stijlen. In het westen is de Temple Style, waarbij de vloeiende, doorgaande strijkingen kenmerkend zijn, het meest bekend.
Elke stijl heeft als uitgangspunt om het zelfgenezend vermogen te activeren. De Lomi Lomi Massage werkt op het niveau van lichaam, ziel en bewustzijn.

De meest bekende vorm is de Temple Style Lomi. Deze is ontwikkeld door Kahu Abraham en is ook veelal te boeken bij de grotere Wellness centra. Echter gaat hier vaak de intentie en diepte van de ervaring verloren. Bij een traditionele Lomi Lomi Massage wordt de ruimte energetisch voorbereid en wordt er respectvol gewerkt met chants (lied), massage, visualisatie, intentie en integratie e.d. Het geheel maakt de Lomi Lomi Massage tot een bijzondere en transformerende ervaring.

Hawaiiaanse Wellness

Lomi Lomi Massage is van oudsher sterk verbonden met de Hawaiiaanse variant van Sjamanisme en spiritualiteit, Huna genaamd. Het richt zich op het herstellen van de eenheid in jezelf en van de eenheid tussen jou en je omgeving. Verder brengt het je energiestroom en het herstel van je innerlijke balans op gang. En het werkt door op het niveau van je onbewuste. De sessie omzeilt als het ware je cognitieve brein, waardoor er op een dieper niveau veranderingen plaats kunnen vinden op het gebied van gedrag, hoe je situaties ervaart etc.

“De huna principes”:
De wereld is zoals je denkt dat hij is.
Ons denken zit onze aanwezigheid in de weg.
We zijn meestal met onze aandacht in het verleden of in de toekomst. Volledig aanwezig zijn in het huidige moment lukt vaak maar bij bepaalde gebeurtenissen; bijv. intimiteit, meditatie, vakantie en spelen met kinderen. Ons denken haalt ons constant uit het NU en we worden er door gestuurd en beperkt.

7 HUNA principes

Een weg om je gewaarzijn te vergroten is door het integreren van de 7 HUNA principes in je leven. Ike, Kala, Makia, Manawa, Aloha, Mana en Pono. Je hier mee bezig houden zal je waarneming doen toenemen, de compassie en verbinding met de wereld om je heen vergroten en je zult gaan merken dat je je eigen wereld creëert. Dit klinkt misschien zweverig, maar dat is het zeker niet; jouw gedachten en overtuigingen bepalen wie je tegenkomt en wat er wel en niet op je pad komt.

 

Hypnotherapie

Workshops & Tips

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.