Categorieën

Loslaten, rouw en emotionele verstrengelingen

Relaties kunnen prachtig verbindend zijn. Maar soms is het beter om je los te maken van bepaalde relaties.

Het losmaken betekent niet dat je bepaalde personen nooit  meer hoeft te zien, maar energetisch kun je de negatieve aspecten bij de ander laten. Zo kun je loskomen van verstikkende relaties en emotionele verstrengelingen die je niet meer dienen.

 

 

 

 

 

 

Wanneer je het lastig vindt om je te verbinden met je eigen behoeften en gevoelens, kan je aandacht zich verplaatsen naar andermans behoeften en gevoelens. Bij emotionele verstrengeling vindt er een soort ruilhandel plaats in verantwoordelijkheid en zelfzorg. Je nodigt de ander uit om iets voor jou te dragen of op te lossen. Vaak draag je in ruil daarvoor iets voor de ander, veelal zonder te vragen of de ander dit wel wil. In verschillende soorten relaties (vriendschap, partner, ouder-kind, leraar-leerling, werk, etc.) kan zo emotionele verstrengeling ontstaan.

“Emotionele verstrengeling is het zorg dragen voor andermans behoeften en gevoelens vanuit onvermogen om zorg te dragen voor je eigen emoties en behoeften.”

Emotionele verstrengeling ontstaat vaak onbewust in de subtiele non-verbale interactie tussen mensen. Het wordt vervolgens versterkt via verbale communicatie en gedrag.

De scheidslijn tussen iets voor een ander over hebben en emotionele verstrengeling is dun. Het onderscheid is vooral te herkennen aan de onderliggende voorwaardelijkheid. Onder het mom dat je iets voor een ander over hebt, probeer je de zorg voor eigen gevoeligheden uit te besteden.

Ik help je afstand te nemen van toxische emoties. Het is wel degelijk mogelijk om zaken te laten waar ze horen zonder definitief banden te hoeven verbreken. 

Hechtingstherapie helpt je om voor jezelf te staan, in je kracht te handelen en je angsten los te laten.

Met hypnotherapie is mogelijk om binnen een paar sessies emotionele verstrengelingen op te lossen en juist de pure verbinding te herstellen.

Hypnotherapie

Workshops & Tips

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.