Categorieën
psychotherapie

De magie van het onbewuste

Het onbewuste is grotendeels nog een mysterie. We weten hoe mensen reageren en we kunnen een aardige inschatting maken van waarom dat zo is, maar het fijne weten we er nog niet van.

We zijn voorgeprogrammeerd

Er wordt gezegd dat zo’n 95% van alles wat we doen en denken gestuurd wordt vanuit ons onbewuste. In de eerste 7 jaar van ons leven leren we van onze opvoeders/ouders hoe de wereld werkt en hoe we daarmee om moeten gaan. Ook al zeggen zij je niet precies wat je moet doen, voorbeeld doet volgen. Als jou moeder de lat vreselijk hoog had liggen voor zichzelf, waarom zou jij dat dan voor jezelf niet doen? Ook al heeft zij je nooit laten merken dat zij verwachtingen had, is het niet gek dat jij jezelf dingen oplegt. Je doet na wat je gezien hebt. En dat gaat zo geleidelijk en vanzelf, dat het in je onbewuste geprogrammeerd zit. Je denkt er niet meer bij na. Net zoals je er niet meer over na hoeft te denken hoe je je veters moet strikken.

Hypnotherapie is één van de manieren om geprogrammeerde negatieve overtuigingen en emoties om te keren naar iets positiefs. Dat gebeurt dan in trance.

Trance is misschien niet wat je denkt

Trance klinkt misschien zweverig of eng, maar dat is het totaal niet. Je hebt er bijna dagelijks mee te maken:

-Als je helemaal verdiept bent in een boek of film dat je alles om je heen vergeet.

-Als je naar buiten staart of dagdroomt.

-Als je mediteert.

-Als je op de weg je ineens realiseert dat je de afslag gemist hebt omdat je ergens anders zat met je hoofd.

Wat speelt er in jouw binnenwereld?

In trance heb je toegang tot een andere wereld: jouw binnenwereld. Je kunt hier doen wat je wilt, zijn wie je wilt en bepalen wat je anders wilt in je leven. Er zijn verschillende opties om laagdrempelig kennis te maken met trance en hypnotherapie.

Stuur me een bericht als je het eens zou willen proberen!