Categorieën
Uncategorized

“Ik ben al bij een psycholoog geweest.”

Als ik met mensen aan de praat raak over wat ik doe, dan hoor ik wel eens: “Ik ben al bij een psycholoog geweest, dus daar hebben we dingen van vroeger al besproken.”

Tja, mij zegt dat helemaal niets. Dat je bij een psycholoog geweest bent, wil niet zeggen dat de kern van de pijn geraakt is. Het wil niet zeggen dat deze beste man of vrouw de onderste steen boven heeft gehaald. Zolang jij nog worstelt met onzekerheid, perfectionisme, emoties die niet in verhouding staan tot de realiteit, is er nog werk te doen. Bovendien ben ik van mening dat persoonlijke groei nooit klaar is. Er valt altijd meer te ontdekken over jezelf.

Ik snap dat mensen soms de vergelijking maken met mijn werk en dat van een psycholoog als ze nog nooit bij me zijn geweest. Ik weet dat het totaal anders is en dat mijn sessies veel meer impact maken dan alleen gesprekken. Praten over je jeugd en over de eigenschappen die je liever kwijt dan rijk bent, is leuk, maar dat zul je vast al heel vaak gedaan hebben. Je moest eens weten wat een vreselijke dingen mensen mij met droge ogen vertellen. Dat komt gewoon omdat ze het al honderd keer verteld hebben. Logisch dat er dan ook weinig resultaat uit komt. Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.

Waarom is hypnotherapie dan anders?

Hypnotherapie is veel interactiever. Je komt veel intenser in contact met jezelf en je emoties. Je herinnert je dingen die voorheen verstopt bleven. Je krijgt hierdoor inzichten die door praten meestal niet bereikt worden. Mensen zijn keer op keer verrast door hun belevingen en hun AHA-momenten. De sessies werken ook nog lang door; weken, maanden. Er vallen in de loop van de tijd kwartjes die je leven kunnen veranderen. Je bent veel meer in staat gedrag te veranderen wat vroeger een hardnekkige gewoonte was.

Als je bereid bent om objectief en met compassie naar jezelf te kijken, kan een Hypnotherapie traject zaken oplossen waar je al jaren mee loopt.

Wat denk je?

Zullen we eens kijken wat we samen nog kunnen bereiken, ondanks dat je al bij de psycholoog bent geweest?

Stuur me een berichtje!