Categorieën
Uncategorized

Ik wil niet onder hypnose!

“Ik wil niet onder hypnose. Ik hou er niet van om de controle te verliezen.”

Denk jij dit ook en is dat de reden dat je nog geen afspraak hebt gemaakt?

Als jij dit denkt, kan ik met 99% zekerheid zeggen dat je nog nooit een goede hypnotherapiesessie hebt ondergaan.

Ten eerste noemen de hypnotherapeuten van nu het geen hypnose meer, maar trance.

Ten tweede zul je merken dat de controle verliezen helemaal niet aan de orde is, als je het eenmaal een keer ervaren hebt.

Je hebt trance namelijk al heel vaak ervaren, zonder dat je het weet.

Heb je wel eens meegemaakt dat je ergens heen reedt en in gedachten verzonken was, waardoor je de afslag (bijna) miste?

Of dat je niet hoorde dat iemand tegen je praatte, omdat je met je hoofd ergens anders was?

Of heb je alvast gemijmerd over die fijne vakantiebestemming en voelde het alsof je daar echt was?

Dat is trance. Ik denk dat je het met me eens bent dat je in deze situaties nog steeds de controle over jezelf had, ook al was je even ergens anders met je aandacht.

In de sessies gebeurt hetzelfde. Ik vraag jou met je aandacht ergens heen te gaan en dit helemaal te beleven. Ik stel je vragen over je beleving en begeleid je naar de antwoorden op je hulpvraag. Je bent zo ver in trance als nodig is voor dat moment en je bent prima in staat om mijn vragen te beantwoorden.

Als de angst om controle te verliezen je weerhoudt van hypnotherapie, wil ik je echt uitnodigen om eens een laagdrempelige sessie bij me te komen doen. Niet meteen grote problemen aanpakken, maar gewoon eens ervaren hoe zo’n trance onder begeleiding gaat. Geloof me, achteraf zul je zeggen: “Dat ik me hier druk om gemaakt heb!”

Sterker nog, tijdens de trance zul je het idee hebben dat je helemaal bij bent en elk moment zo weg kunt lopen. Het is pas wanneer we de trance afronden dat je het gevoel hebt dat je diep geslapen hebt. En dat is goed. Dat betekent dat je in staat was om echt contact te maken met jezelf, met je gevoel en je intuïtie. Binnen in jezelf zitten namelijk de antwoorden waar je naar zoekt.

Heb ik je hier een beetje mee geholpen? Kijk je nu anders tegen trance aan?