Categorieën
Almere Bevrijding Blokkade oplossen Almere Body Dearmouring Almere Bodywork Almere Burn-Out Therapie Almere

Conscious RopePlay+

Conscious @RopePlay+ kan een beetje kinky uiting zijn waarin je je zelf en anderen kan ontmoeten. Ruimte maken om te ontdekken wat voor jou het aller belangrijkste is. je terug laten stromen richting jou essentie. En je helpen de baas te zijn over jou veiligheid en grenzen.

 

 

✨

“Ontknopen & verbinden”

Tantra shibari, is een Japanse touw bondage om het lichaam van een persoon te binden, vast te zetten of op te tillen met als doel plezier, sensuele stimulatie en/of persoonlijke groei.

Tantra is een wijze van in totale levende energie, doelloos bewust in verbinding te kunnen zijn, waarbij je je zelf en/of de ander in het nu leert beschouwen, los te laten hoe je relateert en hoe je je verbind zonder daarmee iets te hoeven.

De combinatie tantra en shibari kan met duidelijke afspraken een enorm bevrijdend effect hebben. Vooral als het gaat over de manieren hoe je omgaat met verbinding en het contact met jezelf. Dit komt tijdens een sessie op de meest uitdagende, elementaire, verhelderende en helende manier tot uitdrukking.

Een therapeutische sessie tantra shibari kan verschillende vormen aannemen, afhankelijk van de behoeften en doelen van de deelnemers.

In het algemeen kan een sessie als volgt verlopen:

Voorbereiding: Voordat de sessie begint nemen we alle tijd om duidelijke afspraken te maken over wat er tijdens de sessie zal gebeuren, wat de grenzen zijn en wat de veiligheidswoorden zullen zijn. Ook wordt er besproken wat je doelen zijn voor de sessie en hoe je het meeste uit de ervaring kan halen.

Tantra Shibari kan helpen bij:

  • Persoonlijke groei: Het beoefenen van tantra shibari kan een manier zijn om de eigen grenzen en beperkingen te verkennen, evenals om zelfbewustzijn, zelfacceptatie en persoonlijke kracht te ontwikkelen.
  • Verdieping van contact met jezelf: Tijdens de sessie zullen de deelnemers zich concentreren op het verbinden met zichzelf en hun eigen emoties, gedachten en sensaties. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan door middel van ademhalingsoefeningen, meditatie of door simpelweg aandacht te schenken aan wat ze voelen en denken.
  • Overgave: Een belangrijk aspect van tantra shibari is het opgeven van controle. Dit kan betekenen dat de deelnemer zich overgeeft aan de persoon die de touwen gebruikt, of het kan betekenen dat ze zich overgeven aan hun eigen emoties en gevoelens. Dit kan helpen om een gevoel van vertrouwen en verbinding te creëren.
  • Zielscontact: Tijdens de sessie zullen de deelnemers ook werken aan het versterken van hun verbinding met zichzelf en elkaar op een diepgaand niveau. Dit kan worden gedaan door middel van oogcontact, aanraken of door simpelweg in stilte te zijn met elkaar. Dit kan helpen om een gevoel van verbondenheid en zielscontact te creëren.
  • Emotionele verbinding: Het vertrouwen en de communicatie die nodig zijn voor tantra shibari, kunnen helpen om een diepe emotionele verbinding te creëren.
  • Stressvermindering: Het opgeven van controle en loslaten kan therapeutisch zijn en helpen om stress en angst te verminderen.
  • Aandacht: De focus en aandacht die nodig zijn in tantra shibari, kunnen helpen om aandachtigheid en bewustzijn in het hier en nu te cultiveren.
  • Fysiek plezier: De touwen die in tantra shibari worden gebruikt, kunnen een sensuele, prikkelende sensatie op de huid geven, evenals druk en ondersteuning die erotisch en plezierig kunnen zijn.

Het is belangrijk om te benadrukken dat een therapeutische sessie tantra shibari altijd op een veilige en toestemmende manier; met goede training en het gebruik van geschikte veiligheidsmaatregelen moet worden beoefend.

Als je interesse hebt in een tantra shibari sessie of als je meer wilt weten hoor ik graag van je.

Nathan Knip @RopePlay

Categorieën
Hypnotherapie Almere

Virtuele maagband

Wil je al jaren afvallen, maar lukt het steeds niet?

Heb je alle diëten al een keer geprobeerd zonder succes?

Overweeg je om je aan te melden voor een operatie, zelfs al moet je daarvoor eerst nog aankomen om ervoor in aanmerking te komen?

Voordat je zo’n ingrijpende beslissing neemt, denk dan eens aan een virtuele maagband.

Een virtuele maagband is een zeer effectieve methode voor het aanpakken van overgewicht.

Hoe werkt dit?

De virtuele maagband is onderdeel van een integrale aanpak waarbij ik werk met een krachtige combinatie van diverse therapieën, hypnotische technieken en de virtuele maagband.

Om blijvende resultaten te behouden wil je oude gewoontes doorbreken. Je wilt ervaren dat je zelf de controle hebt om je goed voelen, tevreden te zijn met je lichaam en trots te zijn op jezelf.

Wellicht twijfel je aan jezelf en heb je de overtuiging dat het je niet gaat lukken. Met hypnose kun je deze oude patronen doorbreken, nieuwe overtuigingen aanleren en onderliggende belemmeringen aanpakken.

Wat kun je verwachten van het virtuele maagband traject?

Een gratis adviesgesprek, waarin we bespreken of een virtuele maagband een geschikte optie is voor jou. We bespreken ook of de door jou gestelde doelen haalbaar zijn.

Factoren zoals medicijngebruik, ziekte en life-events kunnen van invloed zijn op het slagen van de behandeling. Het is dus belangrijk dat we dit van tevoren bespreken.

Je krijgt persoonlijke begeleiding en thuisopdrachten.

Overgewicht is vaak een gevolg van trauma’s, onzekerheid of een onveilige jeugd. Emotie-eten is iets dat veel mensen herkennen. Eten om verdriet, boosheid, eenzaamheid of frustratie weg te stoppen is een veel voorkomende overlevingsstrategie.

Eten geeft in dit geval een gevoel van troost. Als je dit herkent gebruik je eten niet alleen als voeding voor je lichaam, maar ook om een negatief gevoel weg te eten.

Misschien dat je dit in eerste instantie niet herkent, maar onbewust kan dit zeker wel meespelen. Het is belangrijk om hier duidelijkheid over te krijgen, want ik neem aan dat je wel graag blijvende resultaten wilt.

Doorgaan met gedrag dat je behandeling saboteert is niet aan te raden.

In dit geval adviseer ik je extra behandelingen zodat we hieraan kunnen werken.

Wil je er eerst meer over weten?

Heel goed.

Neem contact met me op.

Categorieën
Hypnotherapie

Lekker griezelen?

In oktober was het helemaal de sfeer, griezelen met Halloween.

Zeker in Amerika gaan ze helemaal los met skeletten, bloed, afgehakte ledematen, spinnen en messen.

Het is leuk zolang je weet dat het nep is.

Maar wat als je denkt dat het echt is en dat je er ook regelmatig onverwachts mee geconfronteerd wordt?

Als jij last hebt van nachtmerries, dan weet je precies waar ik het over heb.

Elke avond als je gaat slapen moet je maar weer afwachten wat voor nacht het gaat worden.

Soms zie je er gewoon tegenop om te gaan slapen, want wie weet waar je nu weer terecht komt.

Op een kerkhof waar zombies uit hun graven komen?

In een donker steegje, waar een clown met een mes achter je aan zit?

In een bos, waar je de weg niet meer kunt vinden en waar het wemelt van de enge beesten?

Als je vaak nachtmerries hebt, kun je het gevoel hebben dat je geen oog hebt dichtgedaan en dat je vet slaap tekort komt.

En de stress die het met zich meebrengt is ook niet fijn, toch?

Dromen zijn rare dingen, maar wel interessant.

Veel dromen zijn bedoeld om de dagelijkse dingen te verwerken, dat zijn verwerkingsdromen. Verwerkingsdromen zijn vaak onsamenhangend, je kunt er geen touw aan vast knopen.

Dromen met betekenis zijn een ander verhaal. Terugkerende dromen en nachtmerries hebben vaak een boodschap. Als je er op gaat letten, hebben dit soort dromen ook een thema. Verdrinking, achtervolging, vallen, geweld.

Herken jij een thema in je dromen?

Hypnotherapie is bij uitstek een therapievorm die erg geschikt is om toe te passen bij dromen en nachtmerries. Dromen zijn magisch en dat is hypnotherapie ook. In dromen kan alles en in een hypnotherapeutische sessie ook.

Je zult verrast zijn hoe snel je dromen in een sessie kunt doorgronden.

Want weet je wat het is?

Dromen blijven terugkomen, totdat je de boodschap van de droom ontrafelt. De boodschap wordt gecreëerd door je onbewuste, om jou iets duidelijk te maken.

Zodra je luistert naar wat je onbewuste je wil vertellen en daar ook iets mee doet, is het doel bereikt. Een droom kan dan van de ene op de andere dag verdwijnen.

O, nog een weetje: een droom heeft altijd een positieve boodschap voor je, hoe naar de droom ook is. De reden dat de droom zo naar is, is dat de boodschap dan meer impact maakt en dat de kans dan groter is dat je er iets mee gaat doen.

Ben jij benieuwd wat jouw droom jou wil vertellen?

Maak een afspraak voor een sessie bij mij in de praktijk.

Eigenheid, Kracht & Persoonlijke Oplossingen

Categorieën
Hypnotherapie

Herfstdip?

Hoe is het met jou als de zomer afgelopen is en de herfst begint?

Ze zeggen wel eens dat sommige mensen met het vallen van de blaadjes wat depressief worden.

Herken jij dat?

Of is depressief een groot woord, maar voel je je toch wat neerslachtig en heb je geen idee waar het vandaan komt?

Want je hebt geen hekel aan de herfst op zich, klopt dat?

Tegen kou kun je je kleden, je hoeft niet in de regen te fietsen en die kleuren van de bomen vind je prachtig.

Maar wat maakt dan dat je minder vrolijk voelt, minder energiek en gewoon minder zin hebt in dingen?

En wat dan ook gek is, waarom komt het elk jaar terug?

Alsof het in de lucht zit of zo.

Sommige gevoelens en gedachten die we hebben zijn niet logisch. En het is vaak ook zo lastig te achterhalen waar ze vandaan komen. En dat is ook meteen het irritante er aan. Als je niet weet waar het vandaan komt, hoe kun je het dan oplossen?

Mee eens.

Als je bij mij zou komen voor een consult met deze hulpvraag, wil ik er alles over weten:

-Welke gevoelens heb je dan precies?

-Wanneer zijn deze gevoelens het sterkst?

-Weet je nog wanneer je het voor het eerst in je leven voelde?

-Wat doet het met je dat je dit voelt?

En nog veel meer vragen.

Maar soms is er geen antwoord op die vragen. Wanneer je het bijvoorbeeld voor het eerst had. Sommige mensen kijken me echt aan van: …Geen ideee….

Daar kom je dus niet verder mee.

Maar….

Ik kan daar wel wat mee.

Met hypnotherapie.

Hypnotherapie is een fantastische methode om toegang te krijgen tot het onbewuste van iemand. In het onbewuste ligt nog veel meer informatie dan in je bewuste.

Het onbewuste weet waar de gevoelens mee te maken hebben en wanneer ze zijn ontstaan.

Dat kan zijn in je vroege jeugd, tijdens je geboorte of misschien nog daarvoor, in een vorig leven.

Het maakt niet uit of je hier in gelooft. Je mag erop vertrouwen dat je onbewuste je de antwoorden geeft die jij op dat moment nodig hebt.

In zo’n hypnotherapie sessie komen er vaak verrassende inzichten uit waarbij je echt zo’n AHA-moment krijgt:

‘Aha, dus daarom voel ik wat ik voel!’

Als je weet waarom je iets voelt.. ja, dat scheelt een stuk! Dat geeft rust, je hoeft niet meer te zoeken waar het aan ligt en misschien kun je het dan ook veranderen.

Misschien zie je er dan voortaan ook niet meer zo tegenop om die eerste blaadjes van de bomen te zien vallen.

 

Categorieën
Adem therapie Almere Almere Bevrijding Blokkade oplossen Almere Body Dearmouring Almere Bodywork Almere Burn-Out Therapie Almere Dromen effectief Eigenheid Emdr Therapie Almere Emotionele balans Emotionele verstrengelingen ervaren familie opstellingen Holdingspace hulp Almere Hypnotherapie Hypnotherapie Almere integratieve therapie Kracht van verlangen Almere lichaamgericht Lichaamsgerichte psychotherapie Almere Massage Therapie Almere Opgelucht Overgave Persoonlijke kracht Almere Persoonlijke ontwikkeling Psychische balans psychosomatiek Almere Ruimte Rust Spiritualiteit Stress oplossen Vast zitten

Holding space

De kern van mijn therapie is Holding Space. Holding Space is de ruimte en de veiligheid waarin jij jezelf kunt ontwikkelen, terwijl ik, zonder oordeel, naast je sta om je te begeleiden. Hypnotherapie, lichaamsgerichte therapie en massage is mijn ‘gereedschap’ hierbij.

Ik ben gelijkwaardig aan jou als mens, alleen heb ik me de kennis en de vaardigheden eigen gemaakt om jou vooruit te helpen in je proces. Daarbij heb ik een rotsvast vertrouwen in jou als cliënt. Ik ben ervan overtuigd dat jij in staat bent je doelen te bereiken. Je hebt alleen wat begeleiding nodig, dat is alles. Daarom zie ik mezelf niet zozeer als een therapeut, maar meer als een facilitator.

Als je je problemen wilt oplossen is de essentie: Wie ben jij echt? Durf je te kijken naar je donkere kanten en tegelijkertijd je prachtige kwaliteiten te zien?

Ik help je in jouw zoektocht naar zingeving, zelfcompassie en je vermogen om gelukkig te zijn. Je weet vast wel dat de oplossing buiten je comfortzone ligt, maar het is doodeng om dat te onderzoeken.

In therapie wordt er vaak van uitgegaan dat er iets mis is met een cliënt en ik ga er vanuit dat je gezond bent.

Ik zie je.

Ik wéét hoe het is om de verbinding met jezelf te verliezen, maar ik kan je ook helpen deze te herstellen.

Stel je voor dat jij je beste zelf al bent. Dat jij tot bloei kan komen als je kunt bepalen wie je wilt zijn.

Mijn vraag aan jou: Wat heb je nu nodig om te komen waar je wilt zijn in je leven? 

Bel of whatapp nu voor direct en persoonlijk contact  Nathan Knip 06-55530450 

www.nathanknip.nl

 

 

Categorieën
Uncategorized

“Ik ben al bij een psycholoog geweest.”

Als ik met mensen aan de praat raak over wat ik doe, dan hoor ik wel eens: “Ik ben al bij een psycholoog geweest, dus daar hebben we dingen van vroeger al besproken.”

Tja, mij zegt dat helemaal niets. Dat je bij een psycholoog geweest bent, wil niet zeggen dat de kern van de pijn geraakt is. Het wil niet zeggen dat deze beste man of vrouw de onderste steen boven heeft gehaald. Zolang jij nog worstelt met onzekerheid, perfectionisme, emoties die niet in verhouding staan tot de realiteit, is er nog werk te doen. Bovendien ben ik van mening dat persoonlijke groei nooit klaar is. Er valt altijd meer te ontdekken over jezelf.

Ik snap dat mensen soms de vergelijking maken met mijn werk en dat van een psycholoog als ze nog nooit bij me zijn geweest. Ik weet dat het totaal anders is en dat mijn sessies veel meer impact maken dan alleen gesprekken. Praten over je jeugd en over de eigenschappen die je liever kwijt dan rijk bent, is leuk, maar dat zul je vast al heel vaak gedaan hebben. Je moest eens weten wat een vreselijke dingen mensen mij met droge ogen vertellen. Dat komt gewoon omdat ze het al honderd keer verteld hebben. Logisch dat er dan ook weinig resultaat uit komt. Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.

Waarom is hypnotherapie dan anders?

Hypnotherapie is veel interactiever. Je komt veel intenser in contact met jezelf en je emoties. Je herinnert je dingen die voorheen verstopt bleven. Je krijgt hierdoor inzichten die door praten meestal niet bereikt worden. Mensen zijn keer op keer verrast door hun belevingen en hun AHA-momenten. De sessies werken ook nog lang door; weken, maanden. Er vallen in de loop van de tijd kwartjes die je leven kunnen veranderen. Je bent veel meer in staat gedrag te veranderen wat vroeger een hardnekkige gewoonte was.

Als je bereid bent om objectief en met compassie naar jezelf te kijken, kan een Hypnotherapie traject zaken oplossen waar je al jaren mee loopt.

Wat denk je?

Zullen we eens kijken wat we samen nog kunnen bereiken, ondanks dat je al bij de psycholoog bent geweest?

Stuur me een berichtje!

Categorieën
Uncategorized

Ik wil niet onder hypnose!

“Ik wil niet onder hypnose. Ik hou er niet van om de controle te verliezen.”

Denk jij dit ook en is dat de reden dat je nog geen afspraak hebt gemaakt?

Als jij dit denkt, kan ik met 99% zekerheid zeggen dat je nog nooit een goede hypnotherapiesessie hebt ondergaan.

Ten eerste noemen de hypnotherapeuten van nu het geen hypnose meer, maar trance.

Ten tweede zul je merken dat de controle verliezen helemaal niet aan de orde is, als je het eenmaal een keer ervaren hebt.

Je hebt trance namelijk al heel vaak ervaren, zonder dat je het weet.

Heb je wel eens meegemaakt dat je ergens heen reedt en in gedachten verzonken was, waardoor je de afslag (bijna) miste?

Of dat je niet hoorde dat iemand tegen je praatte, omdat je met je hoofd ergens anders was?

Of heb je alvast gemijmerd over die fijne vakantiebestemming en voelde het alsof je daar echt was?

Dat is trance. Ik denk dat je het met me eens bent dat je in deze situaties nog steeds de controle over jezelf had, ook al was je even ergens anders met je aandacht.

In de sessies gebeurt hetzelfde. Ik vraag jou met je aandacht ergens heen te gaan en dit helemaal te beleven. Ik stel je vragen over je beleving en begeleid je naar de antwoorden op je hulpvraag. Je bent zo ver in trance als nodig is voor dat moment en je bent prima in staat om mijn vragen te beantwoorden.

Als de angst om controle te verliezen je weerhoudt van hypnotherapie, wil ik je echt uitnodigen om eens een laagdrempelige sessie bij me te komen doen. Niet meteen grote problemen aanpakken, maar gewoon eens ervaren hoe zo’n trance onder begeleiding gaat. Geloof me, achteraf zul je zeggen: “Dat ik me hier druk om gemaakt heb!”

Sterker nog, tijdens de trance zul je het idee hebben dat je helemaal bij bent en elk moment zo weg kunt lopen. Het is pas wanneer we de trance afronden dat je het gevoel hebt dat je diep geslapen hebt. En dat is goed. Dat betekent dat je in staat was om echt contact te maken met jezelf, met je gevoel en je intuïtie. Binnen in jezelf zitten namelijk de antwoorden waar je naar zoekt.

Heb ik je hier een beetje mee geholpen? Kijk je nu anders tegen trance aan?

Categorieën
Uncategorized

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Een vraag die ik vaak krijg van mensen die contact met mij opnemen, is: “Hoeveel sessies heb ik nodig?”

Dat is net zo’n vraag als: “Wat kost het om mijn huis op te laten knappen?”

Wat wil je doen dan? Wil je je kozijnen laten schilderen, je muren laten behangen, een nieuwe badkamer, een slaapkamer laten ontwerpen, moeten er nieuwe meubels in, etc.?

Het is geen ‘one size fits all’ oplossing en dat is hypnotherapie ook niet.

Jij hebt een andere hulpvraag dan je buurvrouw, je collega of je vriendin. Jouw achtergrond is anders, je karakter is anders en je emotionele toestand is anders. Zelfs als je met dezelfde klacht binnenkomt.

Wat we hooguit kunnen doen is een inschatting maken van het aantal sessies als ik weet wat je wilt bereiken met de therapie. Maar dan nog, jij bepaalt wanneer je doel behaald is. Sommige mensen hebben na drie sessies genoeg inzichten om hun leven te kunnen leven zoals zij dat willen, maar anderen hebben meer nodig.

Gun jezelf die tijd ook. Waarom zou je je groei en ontwikkeling in een vast aantal sessies willen proppen? Zo kan ik niet werken en jij moet dat ook niet willen. Sta open voor de natuurlijke flow en wees nieuwsgierig naar wat er op je pad komt. Hypnotherapie is een magische methode, het is altijd verrassend welke inzichten zich openbaren.

Ben je nog niet zeker of hypnotherapie iets voor jou is?

Stuur me even een berichtje met je vraag, dan denk ik met je mee en vertel ik je wat wel en niet mogelijk is.

Praktijk voor innerlijke balans

 

Categorieën
angsten oplossen almere Bevrijding Blokkade oplossen Almere Body Dearmouring Almere Bodywork Almere Burn-Out Therapie Almere Dromen effectief Eigenheid Emdr Therapie Almere Emotionele verstrengelingen Holdingspace hulp Almere Hypnotherapie Hypnotherapie Almere Omarmen Opgelucht Persoonlijke kracht Almere Poh Almere Psycholoog Almere psychosomatiek Almere psychotherapie Rust Schaduwkant omarmen Almere Spiritualiteit

Ben jij de deurmat?

Lopen andere mensen altijd over je heen? Houden ze totaal geen rekening met jouw wensen?

Natuurlijk probeer je wel voor jezelf op te komen, maar als iemand iets van jou wil, laat je jezelf elke keer overdonderen. Je wilt wel ‘nee’ zeggen, maar je hoort jezelf toch weer zeggen: “Ik doe het wel, geen probleem”.

Later ben je boos op jezelf omdat je weer hebt toegestaan dat anderen jouw leven bepalen. Je weet nu precies wat je allemaal had moeten zeggen, maar ja, dat is nu te laat. En het ergste is, je weet ook dat je de volgende keer weer precies zo reageert.

Maar waarom?

Je leert andere mensen hoe ze met je omgaan en jij kiest er voor om mensen te leren dat ze jou als deurmat mogen gebruiken. Het is toch niet gek dat mensen je gebruiken? Jij komt toch niet voor jezelf op. Het is te makkelijk om jou alles te laten doen, want jij zegt altijd ‘ja’.

Uit angst dat anderen je niet aardig vinden. Bang om alleen te zijn. Het gevoel dat mensen boos op je worden als je niet doet wat zij zeggen.

Maar dat zeg je niet. Je zegt: “Ik ben blij als anderen blij zijn. Ik ben nu eenmaal een zorgzaam type.”

Neem jezelf niet in de maling. Niemand vindt het fijn om zo behandeld te worden. Je bent alleen bang voor de gevolgen als je het anders gaat doen.

Ik begrijp dat, hoor. Je hebt al vroeg in je leven het gevoel gekregen dat je je moet aanpassen om geaccepteerd te worden. Maar dat hoeft nu niet meer. Je hebt het overleefd en je bent volwassen geworden. Dat kleine kind in jou denkt dat het nog steeds lief moet zijn en reageert primair als anderen iets van je gedaan willen krijgen.

Ik kan je helpen. We gaan contact maken met dat kleine kind in jou om het te helen, zodat de volwassen jij hier niet meer mee belast wordt.

Ben je nieuwsgierig hoe we dat gaan doen? Neem contact met me op.

 

Categorieën
Adem therapie Almere angsten oplossen almere Bevrijding Blokkade oplossen Almere Emdr Therapie Almere Hypnotherapie Almere Lichaamsgerichte psychotherapie Almere Loslaten Massage Therapie Almere Opgelucht Persoonlijke kracht Almere

Stress is een keuze

Wat vind jij van deze uitspraak?

En hoe ga jij om met stress?

Wat mij opvalt is dat veel mensen stress steeds logischer vinden. Alsof bepaalde gebeurtenissen en omstandigheden per definitie stressvol zijn.

Stel dat je het heeeel druk hebt op je werk. En je hebt een leidinggevende die je onder druk zet om nog harder te werken en beter te presteren. Je zet je volledig in, maar waardering? Dat is ver te zoeken. Je hoort het alleen als er iets fout gaat. Binnenkort loopt je contract af en je bent er helemaal niet zeker van dat dat verlengt gaat worden. Je hebt geen financiële buffer om je huur te betalen, dus die baan heb je nodig.

De meeste mensen zouden zeggen dat dit een stressvolle situatie is.

Maar dat is natuurlijk niet zo. Stress is geen situatie, feit of gegeven. Stress is een gevoel. Het is ook geen emotie, want die ligt er onder als je gaat onderzoeken bij jezelf wat maakt dat je stress hebt. Wat voel je bij stress? Hartkloppingen, hoge ademhaling, een naar gevoel in je buik, misselijk, draaierig, diarree, een droge mond, veel gedachten en continue alert zijn? Zoiets? Wat maakt dat je dit voelt? Alleen het feit dat je onder druk gezet wordt en misschien je baan verliest, veroorzaakt toch geen klachten?

Het is de emotie die er bij komt, de emotie die jij creëert door je eigen invulling van deze situatie. Zou het kunnen dat je bang bent om je huis uit gezet te worden en raak je overstuur bij het idee dat je op straat moet slapen? Die uitkomst is er nog niet, maar jij besluit er nu al op vooruit te lopen. Wat als….?

Als je met je aandacht in het hier en nu kunt blijven, kan dat je veel rust geven. Baseer je op de feiten. Je hebt het druk op je werk. Prima. Je weet hoe je je werk moet doen, daar is niets moeilijks aan. Iemand kan de druk opvoeren, maar jij besluit of je daar in mee moet gaan. Je kunt er voor kiezen om je grens aan te geven. Je kunt thuis doorgaan met je zorgen maken of je kunt ook iets leuks gaan doen. Je kunt steeds weer het financiële-buffer-verhaal herhalen in je hoofd, maar je bankrekening wordt daar niet voller van. Die blijft leeg, terwijl je ook nog ziek, zwak en misselijk van de stress bent. Zonde van je tijd, toch?

Ik weet heus wel dat het niet makkelijk is. We zijn mens en we laten ons soms meeslepen. Maar ik kan je wel helpen als je hier wat meer controle over zou willen.

Neem contact met me op voor een afspraak zodat we kunnen bespreken welke stress jij zou willen verminderen.

 

 

Categorieën
Almere Amsterdam angsten oplossen almere Burn-Out Therapie Almere effectief Emdr Therapie Almere hulp Almere Hypnotherapie Hypnotherapie Almere integratieve therapie lichaamgericht psychosomatiek Almere psychotherapie Therapie Almere Therapie coaching Almere Trauma Therapie Almere

Hypnotherapie is magisch

Hypnotherapie is magisch Almere

“Ik ben al bij de psycholoog geweest hoor, dus ik weet niet wat jij dan nog voor me kan doen.”

Ik hoor verschillende verhalen van mensen die bij een psycholoog geweest zijn met hun psychische/emotionele hulpvraag.

Soms hebben ze er helemaal niets aan gehad en soms hebben ze wel tools gekregen waar ze mee verder kunnen.

De mensen die er niets aan hebben gehad lopen dus nog steeds met hetzelfde probleem en denken dat ze er genoeg aan gedaan hebben.

Hypnotherapie is echt anders dan een consult bij een psycholoog. Niets ten nadelen van de psychologen, want die doen fantastisch werk.

Voor sommige mensen is praten nu eenmaal niet genoeg. Veel mensen die met een psychisch/emotionele klacht lopen kunnen alle heftige dingen uit hun jeugd met droge ogen vertellen. De meest erge dingen, he? Een vader die zelfmoord gepleegd heeft die ze in het trapgat hebben zien hangen, seksueel misbruik door een oom wat weggewuifd werd, gedwongen een baby af te staan voor adoptie, etc.

Maar ja, ook wel logisch dat je er makkelijk over kunt praten als je het al honderd keer verteld hebt. Je denkt dat wellicht dat je er overheen bent. Maar dan zou je nu geen hulpvraag hebben.

Hypnotherapie is anders. Het is niet alleen praten. Het is interactief. Jij bent zelf onderdeel van het probleem en van de oplossing. We gaan ook echt iets doen om je brein en je lichaam te resetten en de balans te herstellen. Praten bereikt je bewuste brein, je relativerende brein. Hypnotherapie dringt door tot je kern, je onbewuste. Daar moet je zijn om tot de kern van een probleem te komen.

Hoe gaat dat dan?

Nou, neem bijvoorbeeld delenwerk met emoties. Normaal gesproken praat je over emoties. “Toen gebeurde dat en toen voelde ik me bang. En toen hij dat zei werd ik heel boos.” Je vertelt een verhaal over vroeger, maar het doet je niet meer zoveel als je het al zo vaak verteld hebt. Met delenwerk ga ik je helpen de emoties te onderzoeken. We geven ruimte aan bijvoorbeeld de angst. Wat is er aan de hand met angst? Hoe lang is angst al in je leven? Waar is angst echt bang voor? Wat heeft angst nodig om het leven beter aan te kunnen? Hoe kan angst gezien en gehoord worden en in balans zijn met de andere emoties?

Het klinkt nu misschien een beetje raar en vaag als je dit nog niet eerder hebt ervaren, maar dat is oké. Hypnotherapie heeft iets magisch wat je zelf moet voelen. Er is steeds meer onderbouwing dat hypnotherapie werkt, en terecht.  

Kom het zelf een keer ervaren:

www.nathanknip.nl

Categorieën
Almere Blokkade oplossen Almere Body Dearmouring Almere Bodywork Almere Emdr Therapie Almere hulp Almere Hypnotherapie Almere Kracht van verlangen Almere Lichaamsgerichte psychotherapie Almere Persoonlijke kracht Almere psychotherapie Schaduwkant omarmen Almere Therapie Almere

Een irritante gast

Ik ken geen mens die hem niet heeft.

Hij is er altijd.

Het is als een vriend die onuitgenodigd langskomt, nooit meer weggaat, je hele koelkast plundert en je allerlei ongevraagde kritiek levert.

Vet irritant.

Je besluit om voortaan je eigen ding te doen en niet meer te luisteren.

Maar helaas… dat voornemen is van korte duur. Je kunt er gewoon niet tegen vechten.

Over wie heb ik het?

Je innerlijke criticus.

Je innerlijke criticus is die stem in je hoofd die je continue vertelt wat je allemaal niet goed doet. Als je naar hem luistert, heb je nooit meer rust, want het is nooit goed genoeg.

Hierdoor kun je ontzettend onzeker worden, durf je niet voor jezelf op te komen, ga je je aanpassen aan anderen en leef je niet het leven dat je eigenlijk echt zou willen. Wow… dat is wel bizar he?

Als je zo’n gast echt in je huis zou hebben, zou je die er zo snel mogelijk uit kicken mag ik hopen toch?

Waarom doen we dat dan niet met deze innerlijke criticus? Waarom geven we hem zoveel macht?

Als je namelijk heel goed luistert is er ook een ander stemmetje te horen, al is het maar heel zacht:

“Je doet je best.

Je hebt hard gewerkt, nu mag je lekker ontspannen.

Volg je hart, daar word je blij van.

Gewoon zijn is al goed genoeg.

Geniet van het leven.

Je bent echt een leuk, lief, mooi mens.”

Het is aan jou naar welke van de twee je wilt luisteren. Want wees eerlijk: Wat die criticus vertelt is pure bullshit, toch?

Als je je hele leven al naar hem luistert is dat niet makkelijk te doorbreken. Hij zal je blijven dwarszitten tot het einde.

Wist je dat hypnotherapie en psychosociale therapie heel goed kan werken? Je gaat bijvoorbeeld er achter komen wat de positieve intentie is van deze criticus. Of je leert wanneer deze in je leven is gekomen en waarom. Ook kunnen we die twee stemmetjes met elkaar laten communiceren waardoor de innerlijke criticus ook die andere af en toe eens toe kan laten.

Hoe heerlijk zou het zijn als je rust in je hoofd krijgt?

Hoe fijn zou het zijn als je positief over jezelf kunt denken?

Het is op zich niet moeilijk, maar je moet net even de knop om kunnen zetten.

Ik help je daar graag bij.

 

 

 

 

Categorieën
Blokkade oplossen Almere Burn-Out Therapie Almere Emdr Therapie Almere Hypnotherapie Hypnotherapie Almere Kracht van verlangen Almere Schaduwkant omarmen Almere

Hoeveel invloed heeft je familie?

Doe je steeds dingen die je niet wilt?

Of doe je dingen niet die je wel wilt?

Heb je het idee dat je jezelf steeds saboteert en heb je geen idee waarom?

Dat kan te maken hebben met het gezin waar je uit komt. Je vader, je moeder, broers en zussen, ze hebben allemaal invloed op je. De een wat meer dan de ander, maar toch. De band tussen de verschillende familieleden en de onderlinge verhoudingen, het zegt meer dan je wellicht denkt.

Met hypnotherapie kan ik je helpen inzicht te krijgen in hoe jouw gezin van herkomst nu nog (onbewust) invloed heeft op jouw gedrag en overtuigingen.

Bijvoorbeeld: Stel dat je een bedrijf hebt dat je graag succesvol wilt maken. Dat betekent vaak ook dat je jezelf zichtbaar moet maken op je website, op Social Media, etc. Je bent prima in staat om foto’s te maken, een filmpje te maken of een post te schrijven en je vindt dat misschien nog leuk ook. Toch doe je het allemaal niet. Je voelt je ongemakkelijk bij het idee dat je jezelf laat zien aan de buitenwereld en je gaat jezelf saboteren met de gedachte dat niemand op jou zit te wachten. Dus doe je maar niets en verwijt je jezelf dat ook nog.

Het kan zijn dat je in een sessie er achter komt dat de overtuiging ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ een hardnekkige is. Deze blijkt vooral bij je moeder vandaan te komen en eigenlijk ben je het er niet zo mee eens als je eerlijk bent. In de sessie ben je, met behulp van mijn suggesties, in staat om los te laten wat nodig is en om terug te geven wat je niet meer bij je wilt houden.

Het is niet de bedoeling dat je anderen de schuld gaat geven van hoe jij geworden bent, maar het is wel mooi als je snapt waarom je doet wat je doet.

Het is namelijk veel makkelijker om gedrag en overtuigingen te veranderen, als je weet wat de reden er achter is. Vaak zijn er prachtige hartsverbindingen tussen familieleden die versterkt kunnen worden. Andere verbindingen zoals schuldgevoel, je niet goed genoeg voelen, wrok of verdriet zou je liever niet hebben, toch?

In onze sessie gaan we kijken naar de verschillende verbindingen en help ik je verbindingen los te maken die jou niet meer dienen.

 

Categorieën
Emdr Therapie Almere Hypnotherapie Hypnotherapie Almere integratieve therapie Kracht van verlangen Almere lichaamgericht Lichaamsgerichte psychotherapie Almere Persoonlijke kracht Almere Schaduwkant omarmen Almere

Buikpijn

Buikpijn komt heel vaak voor, bij volwassenen en bij kinderen. In de meeste gevallen wordt er geen lichamelijke oorzaak voor de pijn gevonden. Soms wordt de pijn erger door het eten van bepaalde voeding. Het vervelende is, dat er in de loop van de jaren steeds meer gevoeligheid ontwikkeld wordt voor allerlei voedingsmiddelen. Dat houdt in dat je er continue rekening mee moet houden.

Gewoon even uit eten, dat is dan niet meer zo gewoon. Van alle gerechten moet je precies weten wat er in zit: bepaalde kruiden, uien, knoflook, koolsoorten, paprika, schaaldieren, noten, etc. moeten zorgvuldig verwijderd worden. Eigenlijk komt het er op neer dat je het gerecht bij voorbaat maar niet bestelt, want je weet maar nooit…

Veel mensen komen niet van dit soort klachten af. Sterker nog, ze gaan juist steeds meer rekening houden met hun klachten, waardoor ze steeds meer beperkt worden.

Je zou het misschien niet gedacht hebben, maar wist je dat hypnotherapie heel effectief is bij buikklachten? Het is zelfs al bekend in de reguliere geneeskunde, dat hypnotherapie de klachten echt kan verminderen. Voor de reguliere artsen is dit ook positief, want ze kunnen nu tenminste hun patiënten doorverwijzen. Aangezien zij zelf geen effectieve behandeling kunnen bieden, is het heel fijn dat hypnotherapie zo’n mooie aanvulling op de reguliere zorg kan zijn.

Wil jij weten of hypnotherapie voor jou ook kan werken?

 

 

Categorieën
Blokkade oplossen Almere Body Dearmouring Almere Bodywork Almere Burn-Out Therapie Almere Emdr Therapie Almere hulp Almere Hypnotherapie Hypnotherapie Almere Lichaamsgerichte psychotherapie Almere Persoonlijke kracht Almere psychosomatiek Almere psychotherapie

Lichamelijke klachten behandelen met hypnotherapie

Lichamelijke klachten kunnen heel vervelend zijn, omdat ze je vaak belemmeren in je dagelijkse leven en omdat je vaak ook niet weet waar ze vandaan komen. Een klacht sluipt er in of hij lijkt uit het niets te komen. En zie er dan maar weer vanaf te komen…

Je hoort vaak genoeg dat je naar je lichaam moet luisteren. ‘Ja, lekker dan’, hoor ik je denken. ‘Ik luister best, maar mijn lichaam vertelt me echt niet zelf wat het probleem is en hoe dat opgelost moet worden.’

Nee, je lichaam kan inderdaad niet praten. Het spreekt een hele andere taal dan wij en dat is lastig. Er zijn echter wel manieren om er achter te komen waarom een klacht zich in je lichaam heeft ontwikkeld.

Als hypnotherapeut kan ik je helpen, omdat ik met behulp van hypnotherapie de onderliggende oorzaak kan achterhalen. Als ernstige aandoeningen zijn uitgesloten nodig ik je uit om een afspraak te maken. Samen onderzoeken we wat de onderliggende oorzaak van je klachten is.

Het mooie van dit soort inzichten is dat je dan ook zelf iets kunt doen. Je gaat met je lichaam meewerken in plaats van de strijd aan te gaan.

Neem even contact op om jouw klacht voor te leggen.

 

 

 

Categorieën
angsten oplossen almere Blokkade oplossen Almere Body Dearmouring Almere Bodywork Almere Burn-Out Therapie Almere Emdr Therapie Almere hulp Almere Hypnotherapie Hypnotherapie Almere Kracht van verlangen Almere Lichaamsgerichte psychotherapie Almere Persoonlijke kracht Almere psychosomatiek Almere Schaduwkant omarmen Almere Trauma Therapie Almere

Terugkerende dromen

Dromen doen we allemaal. Niet iedereen kan zich de droom herinneren de volgende dag. Je brein heeft dromen nodig om alle informatie van de dag te kunnen verwerken. Stukjes en beetjes worden op zijn plek gezet. Wat moet bewaard worden en wat mag weggegooid worden? Met andere woorden, wat hoef je niet te onthouden en wat moet in het geheugen opgeslagen worden? Je kunt het een beetje vergelijken met het defragmenteren van een computer. Alle informatie wordt gestructureerd. Dromen is dus normaal en de meeste dromen die we hebben zijn verwerkingsdromen.  

Soms heb je iets meegemaakt wat emotionele impact heeft. Misschien werd je bijna door een auto aangereden en ben je je rot geschrokken. Dan is het ook niet gek als je daar die nacht over droomt. Of heb je ruzie gehad met iemand en doet dat iets met je? Dan kan dat in je droom terug komen.

In je slaap werkt je brein anders. Het deel dat relativeert en logisch kan nadenken, is minder actief. Dit is waarom dromen vaak zo gek zijn. Je fantasie heeft vrij spel om beelden te overdrijven, te vervormen en metaforen te maken.

Wanneer ik als therapeut je aanraad iets met dromen te doen is wanneer je steeds hetzelfde droomt. Droom je vaak dat je de weg kwijt bent, verdwaald bent of dingen aan het zoeken bent? Of kom je in je dromen altijd te laat en levert dat mega veel stress op? Wordt je regelmatig achtervolgd of aangevallen? Andere veel voorkomende thema’s zijn dood, kunnen vliegen, seks of angsten die uitvergroot worden.

In dit geval heb je te maken met terugkerende dromen en terugkerende dromen zijn boodschappen uit je onbewuste. Er is iets dat je wegstopt en je onbewuste wil dit onder je aandacht brengen. Blijkbaar is het belangrijk dat je er iets mee doet. Op het moment dat je begrijpt wat deze droom je wil vertellen, komt de droom vaak ook niet meer terug.

Als je het spannend vindt om hier in therapie iets mee te doen, weet dan dat dromen vaak ontzettend overdrijven, vanwege de grote invloed van je fantasie. Een heftige droom heeft heel vaak een milde, positieve boodschap voor je. Ergens is het ook wel goed dat je onbewuste de droom wat aandikt, anders zou je er waarschijnlijk niets mee doen, toch?

Werken met dromen geeft vaak hele mooie sessies en prachtige inzichten. Ben jij benieuwd wat jouw droom jou te vertellen heeft?

Neem contact op om een afspraak te maken en dan zie ik je binnenkort in mijn praktijk!  

Categorieën
angsten oplossen almere Blokkade oplossen Almere Body Dearmouring Almere Burn-Out Therapie Almere Emdr Therapie Almere Hypnotherapie Hypnotherapie Almere Kracht van verlangen Almere Lichaamsgerichte psychotherapie Almere Massage Therapie Almere Persoonlijke kracht Almere psychosomatiek Almere Schaduwkant omarmen Almere Tantra Massage Almere Trauma Therapie Almere

Zo ben ik nu eenmaal

Hoe vaak hoor je het mensen wel niet zeggen?

Zeg je het zelf ook regelmatig? “Zo ben ik nu eenmaal. “

Of je het nu zelf vaak zegt of het anderen hoort zeggen, let eens op wat je daar eigenlijk mee zegt. Eigenlijk geef je aan dat er geen verandering, geen groei mogelijk is. Er is een beperking. Je bent nu eenmaal zo. Met andere woorden, we moeten het er maar mee doen. Jij moet het er maar mee doen.

Een doodlopende weg. Een muur. En dat is het dan.

Dat is het eerste punt dat ik wilde maken.

Het tweede punt is: Hoe ben je dan nu eenmaal, als je zegt “zo ben ik nu eenmaal?” Wat is die ‘zo’?

Ben je ongeduldig, goedgelovig, zelfverzekerd, koppig, wantrouwend, openhartig, geduldig, competitief, perfectionistisch, zorgzaam, egoïstisch, liefdevol?

Als je zegt dat je het één bent, ben je dus het ander niet. Als je ongeduldig bent, ben je dus niet geduldig. Als je zorgzaam bent, ben je dus niet egoïstisch. Is dat handig? Of zou je jezelf meer vrijheid geven als je besluit dat je soms ook iets anders mag zijn?

In hypnotherapie sessies werk ik vaak met delen. Door contact te maken met de verschillende delen in jezelf, kun je jezelf beter gaan begrijpen en accepteren dat je soms het één bent en soms het ander.

 

Categorieën
angsten oplossen almere Blokkade oplossen Almere Body Dearmouring Almere Bodywork Almere Burn-Out Therapie Almere Emdr Therapie Almere ervaren hulp Almere Hypnotherapie Hypnotherapie Almere integratieve therapie Kracht van verlangen Almere Lichaamsgerichte psychotherapie Almere Massage Therapie Almere Ondernemers Coaching Almere Persoonlijke kracht Almere psychosomatiek Almere psychotherapie Schaduwkant omarmen Almere Tantra Massage Almere Therapie coaching Almere

Altijd gezeur in de familie?

Is er bij jou in de familie altijd wel gezeur?

Je moeder die steeds in de slachtofferrol zit en je kwalijk neemt dat je niet dagelijks belt. Je zus die weer de zoveelste foute man de deur uit heeft gezet en bij jou komt uithuilen. Ruzies tussen de broers en zussen van je vader, waar je tegen je zin in bij betrokken wordt. Scheidingen en overlijdens in de familie halen het slechtste in je familieleden naar boven als er geld te halen valt.

Je zou denken dat je hier niets aan kunt doen en dat je gewoon pech hebt dat je in deze familie geboren bent. Toch is het interessant om te kijken welke thema’s er in je familie spelen en in welke rol jij steeds gedwongen wordt.

Ben jij de schouder om op uit te huilen? Of ben jij de ideale zondebok, die overal de schuld van krijgt? Of voel je je verantwoordelijk voor het geluk van je familie?

Als je alle perikelen in je familie eens zou zien als een toneelstuk, wat valt je dan op? Waar staat iedereen op het podium en hoe verhouden ze zich ten opzichte van elkaar en ten opzichte van jou?

Ik kan je helpen de rode draad, die in jullie leven speelt, er uit te pikken. Dat kan jou weer helpen inzichten te krijgen in jullie onderlinge verhoudingen. En vooral: Wie ben jij in dit hele verhaal? Als er een levensles te leren valt, wat zou dat dan zijn?

Je relaties met anderen zeggen veel meer over jou dan over de anderen. Er is vaak een reden waarom je met bepaalde mensen bent in je leven. Als je er achter komt wat die reden is, verandert dat meestal je kijk op deze relaties. En heel bijzonder, vanaf dat moment kun je merken dat bepaalde relaties zelf ook veranderen, zonder dat je echt iets gedaan hebt.

Categorieën
Hypnotherapie

Bang voor spinnen?

Bang voor spinnen. Het is echt een ontzettend veel voorkomende angst, vooral bij vrouwen.

En waarom?

Zelf weet je waarschijnlijk ook wel dat dat kruisspinnetje echt niet zijn gigantische tanden in je zet of je met zijn enorme poten wurgt tot je dood neervalt.

Het is een irreële angst. Er zijn wel spinnen die levensgevaarlijk zijn, maar dat zijn niet de spinnen die zich hier om onze huizen begeven.

Toch zijn er veel mensen die compleet bevriezen als ze een spin zien.

Als er een in je slaapkamer zit, durf je dan nog wel naar bed?

En als er een op het dasboard van je auto zit tijdens het rijden, zou je dan uit paniek een ongeluk kunnen veroorzaken?

Als je er iets aan wilt doen, is hypnotherapie de moeite waard om te proberen. Er zijn methoden om fobieën aan te pakken, zodat je rustiger kunt reageren als je weer een spin tegenkomt. Of misschien wil je wel onderzoeken waar je spinnenangst vandaan komt, zodat je er op die manier vanaf kunt komen.

Neem even contact met me op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Categorieën
Uncategorized

Waarom doe je wat je doet?

Je vraagt je vast niet bij alles af waarom je iets zegt, denkt, doet of voelt?

Nee, dat dacht ik al. Dan zou je het behoorlijk druk in je hoofd krijgen.

Er zijn ook mensen die helemaal niet bij stil staan bij waarom ze iets doen.

Er is namelijk altijd wel iemand of iets die verantwoordelijk gesteld kan worden als we iets denken, voelen of doen.

Voorbeeld:

Als je introvert bent en je ongemakkelijk voelt in groepen, is dat een uitdaging als je nieuwe mensen ontmoet. Op een opleiding, op je werk, op een feestje, je wordt er regelmatig mee geconfronteerd. Misschien heb je de neiging om je afwachtend op te stellen en niet op mensen af te stappen. Je wacht eigenlijk tot iemand anders jou in het gesprek betrekt. Als dat niet gebeurt gaat er vanzelf van alles door je hoofd:

‘Ik ben niet interessant genoeg. Niemand zit op mij te wachten. Ik ben ook niet zo slim als die anderen. Ik ben blijkbaar saai. Wel stom dat niemand iets tegen me zegt. Ik heb het ook niet nodig, ik kan prima alleen zijn. Ik ben nu eenmaal niet zo’n groepsmens. Bovendien zijn deze mensen ook niet zo interessant. Ik hou van diepgaande gesprekken en ik kies mijn eigen mensen wel uit. Ik hoef er niet zo nodig bij te horen.’

Terwijl je dit tegen jezelf zegt, merk je ook dat dit het vervelende gevoel niet wegneemt. Je voelt je er niet beter door. Sterker nog, je voelt je afgewezen en alleen. En het is zo makkelijk om die anderen daar de schuld van te geven.

Als je echter wilt groeien als mens, is het goed om geïnteresseerd te zijn in je eigen manier van doen. Jouw reactie zegt niets over de ander, maar alles over jou. Wat zijn de feiten? Mensen praten met elkaar en niet met jou. Niet meer en niet minder. Jij plakt de gedachte er aan vast dat ze jou er niet bij hoeven.

Is dat waar?

Weet je zeker dat dat waar is?

Zou er een andere reden kunnen zijn waarom ze (nog)  niet met jou gepraat hebben?

Welk gevoel geeft het je dat ze je links laten liggen (jouw interpretatie)?

Deze laatste vraag is heel belangrijk. Welke emotie voel je er bij? Wanneer in je leven heb je deze emotie eerder gevoeld? Ga zo ver mogelijk terug in je herinnering. Vaak kom je dan ergens uit tussen de 0 en 7 jaar. In die periode maak je namelijk voor het eerst kennis met bepaalde emoties. Zodra je dan later in je leven weer een soortgelijke situatie meemaakt, heeft je brein al supersnel de koppeling gemaakt met die eerste keer. Het wordt daardoor allemaal veel groter gemaakt dan nodig is en je kunt niet goed relativeren. Als je een stapje terug neemt en ziet wat er echt gebeurt, kun je ook iets anders doen. In dit geval, gewoon zelf op het groepje afstappen. Waar jij bang voor bent, gaat waarschijnlijk niet gebeuren.

In hypnotherapie ontrafelen we wat er in je hoofd omgaat, waar dat vandaan komt en wat er nodig is om die vervelende gedachten te stoppen.

Categorieën
Uncategorized

Zie je door de bomen het bos niet meer?

Moet je zo veel dingen doen waardoor je de structuur in je leven bent kwijtgeraakt?

Ben je diep geraakt door een gebeurtenis en ervaar je een wirwar aan emoties?

Of breek jij het record ‘aantal gedachten in 1 minuut’?

Soms gaat er zoveel door ons heen dat we door de bomen het bos niet meer zien. Dat geeft onrust en stress. Waardoor je nog meer piekergedachten krijgt en nog meer onrust.

Wat is er nodig?

Helderheid, vertrouwen en overzicht.

Tijdens een hypnotherapie sessie gaan we daar naar op zoek. Ik weet namelijk dat jij alle antwoorden in je hebt. Ik help je contact te maken met dat deel van jou dat precies weet wat belangrijk is op dit moment.

Hoe zou het zijn om rust te ervaren in je hoofd? Hoe zou het zijn om als vanzelf die antwoorden te krijgen die jij nodig hebt?

Sommige mensen denken dat ze heel lang in therapie moeten om zichzelf te veranderen en die rust te ervaren. Verbaasd en verwonderd zeggen ze dan na een sessie: “Zo heb ik er nooit eerder naar gekeken. Ik zie nu waar het echt om gaat bij mij.”

Ineens zien ze het bos en het duidelijke pad dat zij lopen, door dat bos heen.

Wat een mooi vak heb ik toch.

 

 

 

Categorieën
Uncategorized

Stemmetjes in je hoofd?

Stemmetjes in je hoofd??

Dan ben je zeker gek aan het worden?

Nee hoor, we hebben ze allemaal. Hoor je nooit eens stemmetjes die zeggen:

“Doe maar niet, dat kun je toch niet.”

“Dat zegt ze gewoon om je dwars te zitten.”

“Denk je nou echt dat iemand op jouw verhaal zit te wachten?”

“Doe niet zo egoïstisch, je kunt best een andere keer iets voor jezelf doen.”

In de hypnotherapie noemen we dat delen, al die stemmetjes. Er zijn zelfs delen die precies het tegenovergestelde zeggen.

Een deel van jou is bijvoorbeeld de ‘Levensgenieter’. Die vindt het heerlijk om elke vrije minuut te pakken om naar buiten te gaan, een terrasje te pakken, in de zon te liggen of iets anders leuks te gaan doen. Een ander deel is de ‘Verantwoordelijke’. Die trekt de ‘Levensgenieter’ terug omdat er veel belangrijkere dingen te doen zijn. De auto moet nog gewassen worden, de strijk moet nog gedaan en de administratie doet ook zichzelf niet. Ze zijn continue in strijd met elkaar. Met een beetje pech wint de ‘Verantwoordelijke’ het meestal, waardoor de ‘Levensgenieter’ baalt als een stekker als jij toch weer achter de computer kruipt om de bankzaken te regelen.

Een ander deel kan bijvoorbeeld de ‘Zorgzame’ zijn. De ‘Zorgzame’ doet alles voor iedereen en wil altijd helpen. Helpen en er zijn voor anderen is de grootste prioriteit. In hoeverre is dit deel bij jou dominant?

En dan de ‘Criticus’. Oei, de ‘Criticus’ is bij veel mensen heel erg aanwezig en verpest de hele boel. De ‘Criticus’ vertelt je continue wat je niet goed hebt gedaan en haalt je steeds naar beneden. Het is echt nooit goed genoeg, wat je ook doet. Soms is er wel een stemmetje dat zegt: “He, dat was best goed!” Geniet er van, want de ‘Criticus’ is er als de kippen bij om te zeggen wat er aan mankeert.

Elk deel is er met een goede reden. Ja, zelfs de ‘Criticus’. Het doel van de ‘Criticus’ is meestal jou beschermen. Als je niet te veel opvalt en niet te veel onderneemt, wordt je ook niet teleurgesteld of gekwetst.

Jouw innerlijke delen hebben er een hekel aan om onderdrukt te worden. Dat is wel de neiging die we hebben, om vervelende delen niet toe te laten, maar dat gaat niet werken. Gek genoeg, laten de delen je meer met rust als ze gehoord worden. Ze willen gewoon een stukje begrip en aandacht voor hun positieve intentie.

 

 

Categorieën
Uncategorized

Wat als er wel iemand voor je geweest was?

Wat als er iemand was geweest die voor je opgekomen was?

Wat als er iemand was geweest die je troostte?

Wat als er iemand was geweest waarbij je jezelf mocht zijn?

Jeugdtrauma is niet alleen mishandeling, misbruik of heftige gebeurtenissen. Het is ook gebrek aan liefde. Gebrek aan waardering. Gebrek aan motivering. Gebrek aan een emotioneel veilige omgeving.

Nu je volwassen bent, kun je jezelf geven wat je vroeger niet hebt gehad. Maar velen van ons hebben geen idee hoe dat moet. Sterker nog, we blijven maar hard voor onszelf. We zeggen tegen onszelf: ‘Niet aanstellen, gewoon doorgaan.’ ‘Als mensen je echt zouden kennen, zouden ze je niet leuk vinden.’ ‘Je stelt niets voor.’ ‘Je hebt echt geen talent. ‘ ‘Niemand zit op jou te wachten.’

Je kent er zelf vast nog wel een paar?

Al deze negatieve overtuigingen heb je niet verzonnen als volwassene. In je jeugd heb je deze gedachten over jezelf gekregen doordat iemand anders iets deed of zei. Op dat moment heb je een conclusie over jezelf getrokken en ben je onzeker geworden over jezelf.

Het erge is dus dat je niet alleen deze nare gedachten over jezelf hebt als volwassene, maar ook jouw innerlijke kind wordt hier dagelijks mee naar beneden gehaald. Hij of zij krijgt nooit meer de troost, de liefde en de empathie van jou die het nodig heeft.

Kun je je voorstellen dat je zo hard zou zijn voor je eigen kind? Of een ander kindje dat je kent?

Nee, vast niet. Stop dan nu meteen met zo naar doen tegen je eigen innerlijke kind. Dat kleintje verdient die harde aanpak niet.

Met hypnotherapie kun je terug gaan naar het moment dat jij bepaalde overtuigingen (onterecht) hebt opgepikt. Je gaat zien waarom je dit meegenomen hebt je volwassen leven in. En veel beter nog, je zult in staat zijn de gebeurtenissen in het juiste perspectief te zien en je kunt je innerlijke kind helpen in plaats van het te veroordelen.

Neem contact met mij op voor het maken van een afspraak om weer verbinding te maken met het kind in jou dat wacht op jouw liefdevolle aandacht.

Categorieën
Uncategorized

Wat sleep je allemaal met je mee?

Wat sleep je allemaal met je mee?

We krijgen in ons leven best wat te verduren. Zelfs als je jezelf als redelijk stabiel beschouwd, is het leven niet altijd makkelijk.

Kun je nagaan als je als velen van ons ook nog gevoelens van onzekerheid, angst, boosheid, twijfel, onrust of verdriet met je meedraagt.

Soms weet je precies waar dat vandaan komt. Je bent iemand verloren waar je veel van hield. Of je bent op een lullige manier ontslagen. Of je hebt een ernstig ongeluk gehad waar je maar net goed vanaf bent gekomen. Dan weet je waarom je verdrietig, boos of bang bent. De bedoeling is dat je deze gebeurtenissen verwerkt en doorgaat met je leven. Misschien leer je er iets van, maar je kunt in ieder geval door.

Wat als je niet door kunt? Wat als je gevoelens je steeds weer overvallen, zonder dat daar een reden voor is?

En, nog veel vervelender, wat als je te maken hebt met gevoelens die helemaal niet te herleiden zijn naar iets dat je pas hebt meegemaakt? Wat valt er dan te verwerken als je niet weet waar je gevoelens vandaan komen?

Ons brein is een gek ding en veel ervan is nog niet duidelijk, maar wat wel duidelijk is: Het beschermt ons. Het beschermt ons van nare emoties die we wellicht niet aan kunnen. Tenminste, vanuit het perspectief van het brein dan. Het wil ons behoeden voor alles wat pijnlijk is. Heel lief, maar het zorgt er ook voor dat we heel veel dingen van vroeger niet meer weten. We denken dat we alle herinneringen uit onze jeugd nog paraat hebben, maar neem maar van mij aan dat het grootste deel ver weggestopt zit. Op zich zou dat nog niet zo erg zijn, maar we hebben er last van. Elke keer als we ons vervelend voelen is dat een vage herinnering aan wat ooit was, zonder dat we het snappen. Als we het niet snappen, kunnen we er ook niets mee. Grrr…irritant…

Wat kan ons helpen?

Hypnotherapie helpt je datgene naar boven te halen wat je nodig hebt om te helen. En dat kan ver teruggaan. Naar toen je 15 was, of 7, of 2. Of toen je in de baarmoeder zat. Misschien was er wel iets met je moeder tijdens de zwangerschap en heb jij die energie overgenomen. Of ligt de bron van jouw gevoelens nog wel veel verder terug, in een vorig leven.

 

Als hypnotherapeut ga ik ervan uit dat jouw onbewuste de antwoorden heeft op jouw hulpvraag. Waar jouw onbewuste je heen leidt, daar volg ik. En ik help je de antwoorden die je krijgt te koppelen aan de vragen die je hebt.

Vind je dit spannend?

Hoeft niet hoor. Ik kan je garanderen dat je altijd bewust blijft van jezelf, mijn aanwezigheid en het hier en nu. We blijven in contact tijdens de sessie en je kunt gewoon antwoord geven op mijn vragen. Het zal voor jou aanvoelen alsof je bezig bent met een soort meditatie.

Categorieën
Hypnotherapie

Lukt stoppen met roken maar niet?

rokende vrouw

Rook je nog steeds, maar zou je dat liever niet meer doen?

Het wordt rokers ook niet makkelijk gemaakt. Bijna nergens mag je binnen meer roken en het is ondertussen onbetaalbaar geworden.

Er zijn meer redenen om niet te roken dan om het wel te doen.

Het is ongezond, duur en nee, het helpt niet om stress tegen te gaan, ook al gebruiken mensen het daar wel voor. ‘Even ontstressen met een sigaret..’

Het vermogen om rustig en kalm te zijn zit in jezelf. Op het moment dat je daarvoor afhankelijk wordt van iets van buitenaf, zoals roken, alcohol of drugs, ben je verslaafd aan iets dat maar tijdelijk verlichting geeft.

Dat wil je toch niet?

Hoe fijn zou het zijn als je inzicht krijgt in waarom je eigenlijk rookt en hoe je dat op een andere manier kunt oplossen? En hoe zou het zijn voor je als je je niet meer druk hoeft te maken of je nog wel genoeg sigaretten in huis hebt? Omdat je gewoonweg die drang naar roken niet meer zou hebben?

En denk aan al die andere voordelen die je hebt als je niet meer rookt. Je bespaart veel geld, wat je voor echt leuke dingen kunt gebruiken. Je huid gaat er beter uitzien. Je conditie wordt beter. Je lichaam wordt gezonder. De kans op ziekten wordt minder. Je ruikt niet meer naar een asbak.

Laat mij je helpen. Hypnotherapie is een effectieve methode om te werken aan stoppen met roken.

Neem contact met mij op voor een afspraak.

Categorieën
integratieve therapie

Terug in de tijd

klein meisje met bloem

Als je wel eens van hypnotherapie gehoord hebt, weet je misschien ook wel dat regressie hier een onderdeel van kan zijn.

Regressie houdt in dat je in trance terug in de tijd gaat. Terug naar een moment waarin je voor het eerst kennismaakte met een emotie, een lichaamsgevoel of een gedachte.

Vaak voert dit gevoel je terug naar een moment in je jeugd, want als kind komen we in de eerste jaren van ons leven voor het eerst in aanraking met bepaalde emoties. We ervaren voor het eerst hoe het is om ons verlaten, verloren, verdrietig, boos, eenzaam of gefrustreerd te voelen. Wanneer we in de jaren daarna die emotie weer voelen, wordt die onbewust gelinkt aan dit moment.

WAAROM REGRESSIE?

Stel dat je nu, in je volwassen leven, vaak gevoelens hebt van buitengesloten zijn. Elke keer als je nieuwe mensen ontmoet, merk je dat je je wat ongemakkelijk voelt en dat je moeite hebt met contact maken. Je hebt het gevoel dat ze jou minder leuk vinden dan anderen. Dat zorgt er voor dat je jezelf terugtrekt en hoopt dat ze jou er wel bij betrekken. Uiteindelijk voel je je elke keer weer alleen en niet goed genoeg om er bij te horen.

Je hebt, realistisch gezien, geen reden om aan te nemen dat je niet leuk of aardig bent, dus waarom voel je dat dan toch steeds?

HOE GAAT REGRESSIE?

In trance maak je contact met jezelf en je onbewuste. Het relativerende brein wordt minder actief zodat er meer ruimte komt voor intuïtie en gevoel. Herinneringen van vroeger zijn in trance veel meer toegankelijk. Met het gevoel van buitengesloten zijn, het alleen en niet goed genoeg voelen, wordt je teruggebracht naar een belangrijk, eerder moment in dit leven, waarin je dit zelfde gevoel had.

Beelden en gevoelens van vroeger komen omhoog. Er komt een sterk beeld naar voren van jou, op het schoolplein, terwijl dat ene meisje tegen je zegt dat je niet mee mag spelen omdat je lelijk en stom bent. Op dat moment ben je (onbewust) gaan geloven dat je niet goed genoeg bent en dat anderen jou er niet bij willen hebben.

Het waardevolle aan dit inzicht is dat je nu weet dat het een momentopname was en dat deze gebeurtenis niets zegt over wie jij echt bent. De therapie kan nog wel meer inhouden, zoals onderzoeken wat de motivatie van het meisje was en het helen van jouw innerlijke kind, daar op dat schoolplein.

COMPASSIE IS HET SLEUTELWOORD

Als we vanaf een afstandje naar ons innerlijke kind kijken, doen we dat met veel meer compassie dan hoe we onszelf nu als volwassene beoordelen. We zijn zo hard voor onszelf. Maar als we ons kunnen realiseren dat er achter onze tekortkomingen, onzekerheden, bravoure, compensatiegedrag en harde overtuigingen een klein kind zit dat oprechte aandacht nodig heeft, kunnen we onszelf vrij van oordelen maken.

Zou jij willen weten waar terugkerende gevoelens van onzekerheid, angst, boosheid, etc. vandaan komen zodat je dit kunt helen?

Neem contact op om een afspraak te  maken.

 

 

Categorieën
Therapie Coaching Training

Ik vind hypnotherapie eng!

“Ik vind hypnotherapie eng! Straks denk ik dat ik een kip ben!”

Ik denk dat hypnotherapeuten dit meer dan eens gehoord hebben als ze vertellen wat ze doen. Natuurlijk wordt deze uitspraak alleen gedaan door mensen die nog nooit een goede hypnotherapiesessie hebben ondergaan. Want als je daar wel ervaring mee hebt, weet je dat het niet eng is.

Het beeld dat we kennen van hypnose voert terug naar de jaren ’90, toen Rasti Rastelli iedereen verbaasde met zijn hypnoseshows. Hij liet mensen zo stijf als een plank op twee rugleuningen van stoelen liggen. Hij kreeg het voor elkaar dat mensen geen krimp gaven wanneer hij ze op stukken glas liet liggen en er ook nog eens bovenop ging staan. En dat met die citroen? Ongelooflijk. Hoe kan iemand een citroen eten alsof het een zoet gebakje is?

Het is allemaal leuk vermaak om naar te kijken. Totdat je zelf gevraagd wordt onder hypnose te gaan. Misschien laat die therapeut jou, net als bij Rasti Rastelli, denken dat je een kip of een kikker bent en loop jij tokkend of kwakend door de kamer. Je bent totaal de regie over jezelf kwijt tot de hypnotiseur besluit je uit deze verlammende trance te halen!  

Ja, als je het zo ziet, dan snap ik dat je niet staat te springen om je problemen en conflicten op te lossen met hypnotherapie.

Er is alleen een heel groot verschil tussen een hypnoseshow en hypnotherapie als therapie. Bij een hypnoseshow is het toch juist de bedoeling dat het spectaculair en een beetje bizar is? Als Rasti een ‘normale’ sessie over iemands gebrek aan zelfvertrouwen zou  doen, zou het voor die persoon ongetwijfeld heel waardevol zijn, maar voor ons een beetje saai om naar te kijken. Het is show, vermaak! Bovendien stemmen alle deelnemers er mee in dat hij ze onder hypnose brengt. Er gebeurt niets dat zij niet willen. En, hun eigen onbewuste doet niet klakkeloos mee aan iets dat echt over hun grenzen gaat.

Daar zit wel een overeenkomst met de hypnotherapie zoals die door therapeuten wordt toegepast. Er gebeurt niets dat jij niet wilt, omdat van tevoren afgesproken wordt waar aan gewerkt mag worden. Je onbewuste geeft de antwoorden die jij nodig hebt op dit moment in je leven, dus je kunt er altijd op vertrouwen dat er niets naar boven komt dat jij niet aan kunt. Tijdens een sessie wordt er ook gewoon gecommuniceerd. Ik stel jou vragen en geef je suggesties en jij kunt gewoon antwoorden.   

En dan, rondlopen als een kip??

Wanneer zou dat in een therapeutische setting van toepassing zijn? Als jij vertrouwen hebt in de therapeut, heeft deze toch geen enkele reden om de totale regie over jou te willen hebben? Het is juist het samenspel van cliënt en therapeut dat zulke prachtige inzichten geeft voor jou als cliënt.

Ben je toch wel nieuwsgierig wat hypnotherapie voor je kan doen? Wil je hypnotherapie eens ervaren zonder meteen aan onderdrukte emoties of een nare jeugd te moeten werken? Laten we dan een sessie doen om er op een laagdrempelige manier kennis mee te maken.

Stuur me een mailtje: https://nathanknip.nl/contact/

 

Categorieën
Verslaving

Kun je verslaving voorkomen?

‘Verslaving zit bij ons in de familie’

Zoals sommige mensen praten over verslavingen, zou je denken dat je een slachtoffer bent van omstandigheden. Als je vader, je opa en je oudere broer alcoholist zijn, betekent dat dan dat dit lot jou ook staat te wachten? Dat er geen ontkomen aan is, omdat ‘het nu eenmaal in de familie zit’?

Maar dat zou gek zijn, want dan zou iedereen die verslaafden heeft in de familie zelf ook verslaafd moeten worden. Dat is niet zo. Er zijn ontzettend veel mensen die alcoholisten, drugsverslaafden, gokverslaafden, etc. in hun familie hebben, maar die zelf geen druppel drinken of nog nooit een gokkast hebben aangeraakt.

Wat overerf je eigenlijk?

Je kunt een link leggen tussen mensen die verslaafd raken en hun verslaafde familie, maar het is interessanter om te zien dat mensen níet verslaafd raken, ondanks hun verslaafde familie. Wat erf je dan eigenlijk? Blijkbaar is er dus geen gen dat garandeert dat je een alcoholist wordt als je moeder dat ook is. Wat je wel kunt overerven is de manier waarop er omgegaan wordt met moeilijke dingen in het leven. Wat mensen die verslaafd zijn in 9 van de 10 gevallen met elkaar gemeen hebben is dat ze dingen hebben meegemaakt in hun leven die je een ander niet zou toewensen: Ouders die geen liefde konden geven, een onveilig thuis, niet zichzelf kunnen zijn, ongewenst zijn of traumatische ervaringen. Als je niet leert op een gezonde manier met emotionele gebeurtenissen om te gaan, kun je ook geen voorbeeld zijn voor je kinderen. Kinderen kijken naar hoe hun ouders omgaan met het leven, om te leren hoe het leven werkt.

Hoe voorkom je dat je hetzelfde gaat doen?

Door je bewust te worden van waarom je doet wat je doet. Observeer jezelf in moeilijke situaties. Hoe reageer je? Kun je over je emoties praten met iemand? Of klap je dicht en trek je je terug? Mogen emoties er wel zijn van jezelf? Zeggen: “Ik ben nu eenmaal zo”, gaat je niet helpen. Natuurlijk, je hebt bepaald gedrag meegekregen vanuit huis. Maar als je volwassen bent, mag je zelf bepalen wie je wilt zijn. Wil jij iemand zijn die zich wel kan uiten en wel gevoelens wil delen? Gedraag je dan niet meer zoals je ouders dat deden. Je hebt altijd een keuze. En als je het moeilijk vindt om te veranderen, zoek dan hulp. Je hoeft het niet alleen te doen.

Wat kan ik voor je doen?

Hypnotherapie is een mooie methode om verslaving te behandelen. Ik gebruik het om te kunnen werken aan de onderliggende oorzaak van de verslaving. Nu je dit gelezen hebt, begrijp je misschien wel dat het niet puur een kwestie is van zelfdiscipline. Er moet gewerkt worden aan de reden dat je gevoelig bent voor verslaving om dit gedrag te stoppen.

Categorieën
psychotherapie

Wat is trauma?

Bij trauma denken we vaak aan mishandeling, misbruik, de oorlog of verkrachting. Dat kan inderdaad heel traumatisch zijn. Het is afhankelijk van de persoon of er een trauma uit voortkomt. Niet iedereen ervaart dat. Sommige mensen maken iets heftigs mee, verwerken het en gaan weer door met hun leven. Anderen maken iets soortgelijks mee en blijven daar hun hele leven door achtervolgd worden.

Wie heb je het verteld?

Ten eerste is het voor mensen heel belangrijk dat ze iemand in hun buurt hebben die hun kan helpen. Iemand die ze opvangt, naar ze luistert, ze vasthoudt en begrip toont. Een kenmerk van trauma is dat de getraumatiseerde alleen was met zijn/haar emoties, bijvoorbeeld doordat het niet mogelijk was om het aan iemand te vertellen.

Ten tweede kun je niet zeggen of een gebeurtenis traumatisch is. Alles wat emotioneel impact maakt, kan potentieel een trauma worden. Als je bijvoorbeeld continue een onveilig gevoel had als kind en je altijd op je hoede was, kan die alertheid altijd bij je blijven. Dat is ook een trauma, want bij het minste of geringste gevoel van onveiligheid, wordt je (ook onbewust) herinnerd aan toen en merk je daar de emotionele gevolgen van. Je hele lichaam staat al jaren in de alarmstand, waardoor stresshormonen door je lichaam circuleren. Dat is niet gezond, dat kun je je vast voorstellen.

Trauma’s zijn behandelbaar

Ik ben gespecialiseerd in traumabehandeling. Ik help jou graag je lichaam tot rust te brengen door je trauma’s op een verantwoorde manier te verwerken.

Maak een afspraak om kennis te maken en jouw hulpvraag door te nemen.

Categorieën
psychotherapie

De magie van het onbewuste

Het onbewuste is grotendeels nog een mysterie. We weten hoe mensen reageren en we kunnen een aardige inschatting maken van waarom dat zo is, maar het fijne weten we er nog niet van.

We zijn voorgeprogrammeerd

Er wordt gezegd dat zo’n 95% van alles wat we doen en denken gestuurd wordt vanuit ons onbewuste. In de eerste 7 jaar van ons leven leren we van onze opvoeders/ouders hoe de wereld werkt en hoe we daarmee om moeten gaan. Ook al zeggen zij je niet precies wat je moet doen, voorbeeld doet volgen. Als jou moeder de lat vreselijk hoog had liggen voor zichzelf, waarom zou jij dat dan voor jezelf niet doen? Ook al heeft zij je nooit laten merken dat zij verwachtingen had, is het niet gek dat jij jezelf dingen oplegt. Je doet na wat je gezien hebt. En dat gaat zo geleidelijk en vanzelf, dat het in je onbewuste geprogrammeerd zit. Je denkt er niet meer bij na. Net zoals je er niet meer over na hoeft te denken hoe je je veters moet strikken.

Hypnotherapie is één van de manieren om geprogrammeerde negatieve overtuigingen en emoties om te keren naar iets positiefs. Dat gebeurt dan in trance.

Trance is misschien niet wat je denkt

Trance klinkt misschien zweverig of eng, maar dat is het totaal niet. Je hebt er bijna dagelijks mee te maken:

-Als je helemaal verdiept bent in een boek of film dat je alles om je heen vergeet.

-Als je naar buiten staart of dagdroomt.

-Als je mediteert.

-Als je op de weg je ineens realiseert dat je de afslag gemist hebt omdat je ergens anders zat met je hoofd.

Wat speelt er in jouw binnenwereld?

In trance heb je toegang tot een andere wereld: jouw binnenwereld. Je kunt hier doen wat je wilt, zijn wie je wilt en bepalen wat je anders wilt in je leven. Er zijn verschillende opties om laagdrempelig kennis te maken met trance en hypnotherapie.

Stuur me een bericht als je het eens zou willen proberen!

Categorieën
Adem therapie Almere Almere Amsterdam angsten oplossen almere Blokkade oplossen Almere Body Dearmouring Almere Bodywork Almere Burn-Out Therapie Almere Dromen effectief Eigenheid Emdr Therapie Almere Emotionele balans Emotionele verstrengelingen Holdingspace hulp Almere Hypnotherapie Hypnotherapie Almere Kracht van verlangen Almere lichaamgericht Lichaamsgerichte psychotherapie Almere Loslaten Persoonlijke kracht Almere Poh Almere Psychische balans psychotherapie Ruimte Rust Schaduwkant omarmen Almere

Je innerlijke delen leren kennen met hypnotherapie

“Zo ben ik nu eenmaal”

Heb je het jezelf wel eens horen zeggen?

Maar hoe ben je dan nu eenmaal?

Een perfectionist? Een zorgzaam type? Een creatieveling? Een buitenmens?

Het is interessant om te kijken naar wie jij denkt dat je bent, maar ook, wie je denkt dat je niet bent. Ik denk namelijk dat we alles in ons hebben, alleen zijn sommige delen wat meer ontwikkeld dan andere delen. Dat geeft verder niet, tenzij je bepaalde delen van jezelf negeert, aan de kant schuift of helemaal niet toe wilt laten.

Onderdrukte emoties zijn monstertjes

Je boosheid bijvoorbeeld. Als je heel aardig bent, kun je vinden dat boosheid daar niet bij hoort. Op het moment dat je dan een keer reden hebt om boos te zijn, stop je die gevoelens weg en speel je weer de rol die jou goed past, aardig zijn.

Onderdrukte boosheid is als een monster in de kast. Het zit daar goed verborgen, maar vroeg of laat wil het er uit en dan zijn de rapen pas goed gaar. Datzelfde geldt voor verdriet. Veel mensen mochten als kind niet huilen. Terwijl ze opgroeien, hebben ze dat aangenomen als hun eigen overtuiging en kunnen ze verdriet niet meer uiten.

Zo zijn er verschillende emoties en gedachten die we niet graag zien van onszelf. Onze monstertjes. Maar ze zijn er wel en ze gaan niet weg. In het ergste geval levert het conflicten op in jezelf en veroorzaken al die onderdrukte emoties lichamelijke klachten.

Werken met delen

In de Hypnotherapie hebben we een methode die heet: ‘Werken met delen’. Het doel van deze methode is: Het zichtbaar maken van de delen die betrokken zijn bij een bepaald conflict of een bepaalde hulpvraag.

Bijvoorbeeld: Marianne is al jaren mantelzorger voor haar moeder, naast haar drukke baan. Haar moeder eist veel aandacht, maar aangezien ze dement is, kan dat haar niet aangerekend worden. Marianne moet vaak haar privé afspraken afzeggen, omdat er vaak een beroep op haar wordt gedaan door haar moeder. Marianne is ontzettend lief en geduldig. Haar moeder heeft altijd voor haar gezorgd, dus nu is het haar beurt om voor haar te zorgen. Ze vindt het zwaar, maar doet het graag, zegt ze. Tijdens de sessie ‘werken met delen’ komt naar boven dat de delen ‘Schuldgevoel’, ‘Boosheid’ en ‘Verdriet’ zich niet vaak mogen laten zien. ‘Boosheid’ vindt dat Marianne niet goed bezig is, door zichzelf zo weg te cijferen. Er moet ook ruimte zijn voor eigen tijd! ‘Verdriet’ vindt het moeilijk dat moeder dement is, het voelt als een verlies van haar mamma. ‘Schuldgevoel’ gaat tegen ‘Boosheid’ in en vindt dat ‘Boosheid’ niet zo egoïstisch moet zijn.

Werken met delen is een prachtige methode om begrip te krijgen voor de verschillende delen en om ze met elkaar samen te laten werken in plaats van elkaar te veroordelen.

Wil je zo’n sessie eens ervaren? Neem contact met me op!

Categorieën
Adem therapie Almere Almere angsten oplossen almere Blokkade oplossen Almere Body Dearmouring Almere Bodywork Almere Burn-Out Therapie Almere Dromen effectief Emdr Therapie Almere Emotionele balans Emotionele verstrengelingen familie opstellingen Holdingspace hulp Almere Hypnotherapie Hypnotherapie Almere integratieve therapie Kracht van verlangen Almere Lichaamsgerichte psychotherapie Almere Loslaten Persoonlijke kracht Almere Poh Almere Psycholoog Almere psychosomatiek Almere psychotherapie Spiritualiteit Stress oplossen Vast zitten

Welk verhaal vertel je jezelf?

Bewust of onbewust vertellen we onszelf verhalen. Verhalen over onszelf, anderen en de wereld. Deze verhalen kun je ook overtuigingen noemen.

Overtuigingen zijn gedachten over hoe we vinden dat iets is of hoort te zijn. Soms hebben we deze overtuigingen zelf gemaakt, maar meestal zijn het overblijfselen uit onze jeugd. Door wie je bent opgevoed bepaalt hoe je denkt over bepaalde dingen. De eerste 7 jaar van je leven ben je een soort spons. Je bent ontzettend ontvankelijk en beïnvloedbaar. Je moet nog leren hoe het leven werkt en de belangrijkste mensen die jou dat moeten leren zijn jouw ouders/opvoeders. Dan is het dus helemaal niet gek dat je hun meningen en gedachten overneemt. Hoe zij de wereld zien is hoe jij de wereld gaat zien.

Je kunt bijvoorbeeld overtuigingen hebben als:

“Ik moet mijn tijd nuttig besteden.”


“Als je voor een dubbeltje geboren bent, zul je nooit een kwartje worden.”


“Ik moet in de eerste plaats voor anderen zorgen en mag daarna pas aan mezelf denken.”


“Je kunt altijd beter je best doen.”

 

“Ik ben nu eenmaal perfectionistisch, daar kan ik niets aan doen.”


Veel van deze gedachten/overtuigingen leveren je niets positiefs op. Sterker nog, ze belemmeren je en houden je in de slachtofferrol. Wanneer je er niet zo mee bezig bent wat je overtuigingen zijn, ben je ook niet goed in staat veranderingen aan te brengen in je leven.

Wat geloof jij over jezelf, je gezondheid, je liefdesleven, je financiële situatie, je relaties? En zijn deze overtuigingen van jezelf of hoor je iemand uit je verleden spreken als je dit denkt? Lijkt deze stem op die van je vader of moeder misschien? Of je nu denkt dat ze van jezelf zijn of van iemand anders, stel jezelf de vragen:

Is het waar?

Kun je 100% zeker weten dat het waar is?

Heb je bewijs dat het 100% waar is?

Of zijn er ook argumenten die het tegendeel bewijzen?

Zijn deze overtuigingen helpend bij wat ik wil bereiken in mijn leven?

Het is niet zo makkelijk om gewoon iets anders te gaan geloven als je deze overtuigingen je leven lang al met je mee sleept. Ze zitten zo in je onbewuste ingeprent dat je soms niet eens meer door hebt dat het overgenomen overtuigingen zijn. Maar ondertussen kunnen ze je wel belemmeren in je dagelijkse leven.

Het goede nieuws is dat jij zelf de regie mag hebben over jouw leven. Jij bepaalt uiteindelijk hoe je jouw leven wilt leven en wat je wilt geloven. Ik help je graag belemmerende overtuigingen op te lossen. Het kan heel bevrijdend zijn om je overtuigingen te mogen loslaten, zodat je je eigen overtuigingen mag gaan vormen.

 

 

Hypnotherapie

Workshops & Tips

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.